Kuinka korjaan vanhemman ja lapsen välisiä sukulaisuussuhteita Family Treessä?

Ennen vanhemman ja lapsen välisten sukulaisuussuhteiden korjaamista tarvitaan yleensä jonkin verran tutkimusta. Ongelmia voi olla kahdenlaisia: päällekkäiset tietueet tai väärin linkitetyt sukulaisuussuhteet.

Tämäntyyppisen ongelman ratkaiseminen voi tuntua pelottavalta. Jos poistat tai korvaat sukulaisuussuhteen väärin, voit palauttaa sen Viimeisimmät muutokset ‑ominaisuuden avulla. Etsi linkki näihin ohjeisiin tämän artikkelin lopussa olevasta luettelosta Aiheeseen liittyviä artikkeleita.

Kun poistat lapsen tietueen perheen tietueista, lapsen tietue pysyy Family Treessä. Jos lapsi on linkitetty puolisoihin ja lapsiin, hän pysyy linkitettynä heihin. Samalla tavoin, kun poistat vanhemmat sukulaisuussuhteesta lapseen, kunkin vanhemman Family Tree -tietue pysyy Family Treessä.

Ennen kuin aloitat

Käytä hieman aikaa ottaaksesi selvää, missä virhe on:

• Jos lapsi ei kuulu perheeseen, poista tai vaihda lapsen linkitys vanhempiin. Käytä tässä artikkelissa annettuja ohjeita.
  • Jos lasten tiedot ovat oikein, mutta ainakin toinen vanhemmista on väärä, sinun on poistettava tai vaihdettava väärä vanhempi. Poista tai vaihda oikean vanhemman puoliso. Etsi linkki puolisoiden poistamista tai korvaamista koskeviin ohjeisiin tämän artikkelin lopussa olevasta luettelosta Aiheeseen liittyviä artikkeleita.
  • Jos näet vanhemmat ja lapset useita kertoja tai useina perheinä, katso päällekkäisten tietueiden tunnisteita.
    • Jos tunnisteet ovat erilaiset, yhdistä päällekkäiset tietueet. Etsi linkki näihin ohjeisiin tämän artikkelin lopussa olevasta luettelosta Aiheeseen liittyviä artikkeleita.
    • Jos tunnisteet ovat täsmälleen samat, lapsi on linkitetty yhteen vanhempaan useamman kerran. Poista ylimääräinen sukulaisuussuhde tämän artikkelin ohjeiden mukaan.

Vinkki: Kirjoita muistiin niiden henkilöiden nimet ja tunnisteet, joiden sukulaisuussuhteisiin olet tekemässä muutoksia. Nyt voit peruuttaa muutoksen.

Vaiheet (verkkosivusto)

Seuraavassa esitetään vaiheet perheeseen yhdistetyn lapsen poistamiseksi tai korvaamiseksi familysearch.org-sivustolla olevan Family Treen avulla:

1. Kirjaudu sivustolle familysearch.org.
  2. Napsauta kohtaa Family Tree ja sitten Sukupuu.
  3. Siirry sen henkilön henkilösivulle, jolle on merkitty väärät vanhemmat.
  4. Jos keskeisiä tietoja ei näy, napsauta Tiedot-välilehteä.
  5. Vieritä kohtaan Lähisukulaiset.
  6. Etsi lapsen nimi kohdasta Vanhemmat ja sisarukset ja napsauta Muokkaa-kuvaketta.
  7. Jos vain toinen vanhemmista on väärä, napsauta väärän vanhemman kohdalla Poista tai vaihda. Jos kumpikin vanhemmista on väärä, napsauta lapsen kohdalla Poista tai vaihda.
  8. Esiin tulee Poista tai vaihda -laatikko. Varmista sukulaisuussuhteet, lähteet ja muistiinpanot ja napsauta sitten valintaruutua.
  9. Suorita yksi seuraavista vaihtoehdoista:
    1. Poista yksi tai kumpikin vanhemmista napsauttamalla sopivaa Poista-painiketta. Anna selitys ja napsauta sitten Poista.
    2. Vaihda yksi tai kumpikin vanhemmista napsauttamalla sopivaa Vaihda-painiketta. Esiin tulee Vaihda henkilö -näyttö.
      • Jos tiedät vanhemman tunnisteen, napsauta kohtaa Tunnisteen perusteella. Kirjoita tunniste ja napsauta sitten Seuraava. Napsauta Lisää osuma.
        • Jos haluat lisätä molemmat vanhemmat, napsauta Valitse pari.
        • Lisää toinen vanhemmista napsauttamalla Valitse henkilö. Selitä syy muutokseen ja napsauta sitten Vaihda.
      • Jos et tiedä vanhemman tunnistetta, täytä hakukentät ja napsauta sitten Seuraava.
        • Jos oikea henkilö tai aviopari näkyy luettelossa, napsauta Lisää osuma. Jos haluat lisätä molemmat vanhemmat, napsauta Valitse pari. Lisää toinen vanhemmista napsauttamalla Valitse henkilö. Selitä syy muutokseen ja napsauta sitten Vaihda.
        • Jos et näe osumaa, luo vanhemman tietue napsauttamalla Luo henkilö.

Vaiheet (mobiilisovellus)

Seuraavassa esitetään vaiheet perheeseen merkityn lapsen poistamiseen tai vaihtamiseen Family Treen mobiilisovelluksen avulla:

1. Siirry Family Treen mobiilisovelluksessa sen lapsen henkilösivulle, jolle on merkitty väärät vanhemmat.
  2. Napauta Vanhemmat-välilehteä.
  3. Etsi lapsen nimi ja napauta Muokkaa-kuvaketta.
    1. Jos vain toinen vanhemmista on väärä, napauta vanhemman kohdalla avattavan valikon nuolta ja napauta joko Poista tai vaihda isä tai Poista tai vaihda äiti.
    2. Jos kumpikin vanhemmista on väärä, napauta Poista vanhemmat.
  4. Esiin tulee uusi ikkuna.
    1. Voit poistaa yhden tai kummankin vanhemmista rastittamalla ruudun, jossa ilmoitat tarkistaneesi sukulaisuussuhteet, ja napauttamalla sen jälkeen Jatka. Anna syy ja napauta sitten Poista.
    2. Voit vaihtaa yhden vanhemmista rastittamalla ruudun, jossa ilmoitat tarkistaneesi sukulaisuussuhteet, ja napauttamalla Vaihda. Esiin tulee Vaihda henkilö -näyttö.
      • Jos tiedät vanhemman tunnisteen, napauta Lisää tunnisteen perusteella. Kirjoita tunniste ja napauta sitten Jatka. Napauta Valitse. Selitä, miksi tiedot ovat oikein, ja napauta sitten Vaihda.
      • Jos et tiedä vanhemman tunnistetta, täytä hakukentät ja napauta sitten Jatka.
        • Jos oikea henkilö näkyy luettelossa, napauta Valitse.  Anna syy tekemääsi muutokseen ja napauta Vaihda.
        • Jos vanhempaa ei näy, Ei osumaa. Anna syy tekemääsi muutokseen ja napauta Vaihda.

Vaiheet (Family Tree Lite)

Seuraavassa esitetään vaiheet perheeseen merkityn lapsen poistamiseen tai vaihtamiseen Family Tree Liten avulla:

1. Kirjaudu Family Tree Liteen (lite.fs.org).
  2. Siirry sen lapsen henkilösivulle, jolle on merkitty väärät vanhemmat.
  3. Napauta henkilön nimen alla olevaa kohtaa Näytä lähisukulaiset.
  4. Etsi lapsen nimi kohdasta Vanhemmat ja sisarukset ja napauta Muokkaa-kuvaketta.
  5. Jos vain toinen vanhemmista on väärä, napauta väärän vanhemman nimen alla Poista tai vaihda. Jos kumpikin vanhemmista on väärä, napauta lapsen nimen alla Poista tai vaihda.
  6. Suorita yksi seuraavista vaihtoehdoista:
    1. Poista yksi tai kumpikin vanhemmista napauttamalla sopivaa Poista-painiketta. Kirjoita syy ja napauta Poista.
    2. Vaihda yksi tai kumpikin vanhemmista napauttamalla sopivaa Vaihda-painiketta. Esiin tulee Vaihda henkilö -näyttö.
      • Jos tiedät vanhemman tunnisteen, napauta Etsi tunnisteen perusteella, anna tunniste ja napauta sitten Seuraava. (FamilySearch Lite ei lisää tavuviivoja eikä käytä isoja kirjaimia tunnisteessa. Kirjoita se itse.) Napauta Lisää henkilö tai Lisää aviopari.
      • Jos et tiedä vanhemman tunnistetta, täytä hakukentät ja napauta sitten Seuraava. Jos oikea henkilö tai aviopari näkyy luettelossa, napauta Lisää henkilö tai Lisää aviopari. Muussa tapauksessa luo vanhemman tietue napauttamalla Luo henkilö

Suositellut seuraavat vaiheet

Vanhemman ja lapsen välisen sukulaisuussuhteen poistaminen tai vaihtaminen ei poista eikä vaihda vanhempien välistä parisuhdetta. Jos äiti tai isä on väärä, sinun on myös poistettava tai vaihdettava toinen puolisoista.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Kuinka täsmennän Family Treessä sukulaisuussuhteet, joihin liittyvät biologiset vanhemmat, adoptio- tai sijaisvanhemmat tai isä- ja äitipuoli?
Kuinka näen, mitä jotakuta henkilöä koskevia muutoksia Family Treessä on tehty?
Kuinka yhdistän mahdollisia päällekkäistietueita Family Treessä?
Family Treessä olevalla henkilöllä on väärä puoliso
Sama lapsi näkyy perheessä useamman kerran Family Treessä

moduleTitle