Kuinka yhdistän mahdollisia päällekkäisiä tietueita Family Treessä?

Kun Family Tree sisältää useamman kuin yhden tietueen jostakin henkilöstä, kyseessä on päällekkäistietue. Jos Family Tree löytää mahdollisen päällekkäistietueen, se merkitään henkilön Tutkimusapua -kohtaan punaisella huutomerkillä, jonka vieressä on nimi ja tunniste.

Voit käydä läpi mahdolliset päällekkäistietueet ja päättää, onko kyseessä sama henkilö.

• Jos tietueet koskevat samaa henkilöä, yhdistä ne seuraamalla alla olevia vaiheita.
  • Jos kyseessä ei ole sama henkilö, merkitse niiden kohdalle ”Ei sama henkilö”.
  • Jos et ole varma, älä yhdistä tietueita. Tee sen sijaan yksi seuraavista asioista:
    • Peruuta yhdistäminen ja jätä päällekkäistietue muiden käyttäjien nähtäväksi ja tarkistettavaksi.
    • Merkitse tietueen kohdalle ”Ei sama henkilö”, jos et halua tämän päällekkäistietueen olevan helposti muiden käyttäjien nähtävissä.

Vaiheet (verkkosivusto)

1. Näytä Family Treessä henkilötietosivu.
  2. Jos Tiedot-osaa ei näy, napsauta kohtaa Tiedot
  3. Napsauta Tutkimusapua-osassa Mahdollinen päällekkäisyys -viestiä.
  4. Napsauta Tarkastele yhdistämistä. Yhdistämisnäyttö avautuu uutena selaimen välilehtenä.
    • Vasen puoli: Tämä on mahdollinen päällekkäistietue. Se poistetaan, jos yhdistät tietueet.
    • Oikea puoli: Tämä on tietue, josta aloitit. Se säilyy, jos yhdistät tietueet.
  5. Päätä, koskevatko tietueet samaa henkilöä.
    1. Vertaa keskenään vasemman ja oikean puolen nimiä, päivämääriä, paikkoja ja perheenjäseniä.
    2. Lue mahdolliset näytöllä näkyvät varoitusviestit.
    3. Jos vasemmalla oleva tietue on täsmällisempi, napsauta Vaihda ja säilytä se toisen sijaan.
    4. Jos tietueet eivät koske samaa henkilöä, napsauta Ei sama henkilö. Jos tietueet koskevat samaa henkilöä, napsauta Kyllä, jatka. Jos et ole varma, napsauta Peruuta
  6. Päätä, mitkä tiedot säilytät. Kaikki vasemmalla puolella olevat tiedot siirtyvät automaattisesti oikealle puolelle.
    • Verrataksesi kunkin tiedon antajaa, päivämäärää ja perusteluja napsauta alaspäin osoittavaa nuolta
    • Voit siirtää tiedot takaisin oikealle napsauttamalla Kumoa. Tiedot palaavat mahdolliseen päällekkäistietueeseen, eikä niitä tallenneta.
    • Korvataksesi oikealla olevia tietoja vasemmalla olevilla tiedoilla napsauta Korvaa. Tee näin esimerkiksi silloin, kun tallennat lyhyen kuvauksen elämästä tai perustelun yhdessä päällekkäistietueen tietojen kanssa.
    • Jos vasemmalla puolella on tietoja, jotka puuttuvat oikealta puolelta, ja haluat säilyttää ne, napsauta Lisää
  7. Napsauta kohtaa Jatka
  8. Viimeistele yhdistäminen:
    1. Tarkastele jäljelle jäänyttä tiedostoa.
    2. Jos kaikki näyttää olevan kunnossa, napsauta Suorita yhdistäminen loppuun. Jos jossain on virhe, napsauta Takaisin ja tee tarvittavat korjaukset edellisellä näytöllä.
    3. Selitä, miksi yhdistit nämä tietueet.
    4. Napsauta Tallenna.

”Kumoa”-vaihtoehto on käytettävissä hetken ajan yhdistämisen jälkeen. Sen avulla voit helposti peruuttaa noiden kahden tietueen yhdistämisen.

Vaiheet (mobiilisovellus)

1. Avaa henkilösivu Family Treen mobiilisovelluksessa.
  2. Napauta oikealla yläkulmassa olevaa kolmea pistettä ja napauta sitten kohtaa Mahdolliset päällekkäistietueet
  3. Näkyviin tulee luettelo mahdollisista päällekkäisyyksistä. Napauta jotain niistä.
  4. Napauta Tarkastele yhdistämistä
  5. Lue varoitus ja napauta kohtaa Jatka yhdistämistä. Näytölle avautuu yhdistämisikkuna.
    • Vasen puoli: Tämä on mahdollinen päällekkäistietue. Se poistuu, jos yhdistät tietueet.
    • Oikea puoli: Tämä on tietue, josta aloitit. Se säilyy, jos yhdistät tietueet.
  6. Päätä, koskevatko tietueet samaa henkilöä.
    • Vertaa keskenään vasemman ja oikean puolen nimiä, päivämääriä, paikkoja ja perheenjäseniä.
    • Jos vasemmalla oleva tietue on täsmällisempi, napauta Vaihda järjestystä ja säilytä se toisen sijaan.
  7. Päätä, haluatko säilyttää poistettavasta henkilöstä joitakin tietoja.
    1. Voit siirtää vasemmalla olevia tietoja oikealle puolelle napauttamalla Korvaa
    2. Voit lisätä vasemmalla olevia tietoja oikealle puolelle napauttamalla Lisää
    • Vinkki: Jos vasemmalla puolella olevassa tietueessa on päällekkäiset tiedot vanhemmista, puolisoista tai lapsista, lisää ne jäljelle jäävään tietueeseen. Voit yhdistää nämä päällekkäisyydet myöhemmin.
  8. Kun olet valmis, vieritä sivun alalaitaan ja napauta Jatka yhdistämistä.
  9. Selitä, miksi yhdistit nämä tietueet.
  10. Napauta Yhdistä.

Huom. Sovelluksen iOS-versiossa on vain vaihtoehto Korvaa tiedot eikä Vaihda järjestystä tai Lisää.

Vaiheet (Family Tree Lite)

Tällä hetkellä Family Tree Lite vain näyttää mahdolliset päällekkäistietueet mutta ei salli niiden yhdistämistä.

Suositellut seuraavat vaiheet

1. Jos sinulla on useampi välilehti avoinna, sinun on ehkä päivitettävä selaimen näyttö nähdäksesi yhdistämisen tulokset.
  2. Poista virheelliset lähteet tai muistot jäljelle jäävästä tietueesta.
  3. Tarkastele henkilön perheenjäseniä nähdäksesi, onko heistäkin mahdollisia päällekkäistietueita.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Miksi yhdistämiset epäonnistuvat Family Treessä?
Kuinka päätän, koskevatko kaksi Family Treessä olevaa tietuetta samaa henkilöä?
Kuinka peruutan yhdistämisen Family Treessä?
Kuinka yhdistän päällekkäisiä tietueita Family Treessä tunnisteen perusteella?