Hvordan tilføjer jeg en livsskitse, livsbegivenheder og andre oplysninger til Family Tree?

Hvis en person allerede findes i Family Tree, kan du forbedre vedkommendes optegnelse ved at tilføje en livsskitse, livsbegivenheder og andre oplysninger.

• Livsskitsen er en historie over personens liv. Den kan have op til 10.000 tegn. For at indtaste en livsskitse, skal du bruge Family Tree på hjemmesiden FamilySearch.org.
    • Vi anbefaler, at du skriver din livsskitse i et tekstbehandlingsdokument først og derefter kopiere det ind i Family Tree. Ellers kan din tid løbe ud, og du kan miste dit arbejde.
  • Livsbegivenheder omfatter oplysninger om navnet, køn, fødsel, barnedåb, død og begravelser. Du kan tilføje livsbegivenheder fra Family Tree på FamilySearch.org, mobilappen og Family Tree Lite.
  • Andre oplysninger omfatter alternative navne, dødfødte, beskæftigelse, statsborgerskab, militærtjeneste, adelstitel med mere. Du kan tilføje andre oplysninger ved at bruge Family Tree på FamilySearch.org og i appen. Du kan ikke tilføje dem ved at bruge Family Tree Lite.

Trin (internetside)

Visningerne liggende, stående, anehjul og efterkommere

1. Klik i den øverste menu på Family Tree og klik derefter på Slægtstræ.
  2. Find den person på træet, som du ønsker at fremhæve.
  3. Klik på personens navn. Klik på personens navn igen i informationsvinduet, der vises. Du vil blive ført til den pågældende persons side.
  4. Klik på fanen Detaljer eller Tidslinje. Livsskitse er kun tilgængelig under fanen Detaljer.
  5. Klik på trekanten ud for hver sektion på fanen Detaljer for at få vist oplysninger. Der er fire hovedafsnit: Livsskitse, Livsoplysninger, Andre oplysninger og Familiemedlemmer.
  6. Klik på det passende Tilføj link. Vælg den type af oplysninger, du ønsker at tilføje, hvis du bliver bedt om det.
  7. Angiv oplysningerne og indtast en begrundelse for at forklare, hvorfor oplysningen er korrekt. Der kræves ingen begrundelse for Livsskitse.
  8. Klik på Gem.

Visning af stamfader

Denne visning kan tilføje udvalgte begivenheder, fakta og livsskitser til en persons profil uden at forlade stamtræet i Family Tree, men den kan ikke tilføje vigtige oplysninger.

1. Log på FamilySearch og klik på Family Tree og klik derefter på Træ.
  2. Naviger til den person, du ønsker at redigere.
  3. Klik på deres navn.
  4. Et sideark for den pågældende person åbnes til højre. Rul ned til afsnittet i den menu, som du gerne vil forbedre. Du har mulighed for at klikke på 1 af disse funktioner:
    1. Tilføj begivenhed
    2. Tilføj faktum
    3. Tilføj livsskitse (Bemærk: Hvis der allerede er tilføjet en livsskitse, kan du ikke ændre den, medmindre du går til personens side. I så fald skal du klikke på deres navn i sidemenuen, og du vil blive ført til deres personside).
  5. Når du har valgt en af dem, så udfyld de relevante oplysninger efter bedste evne. Glem ikke at tilføje en begrundelse for begivenheder og fakta.
  6. Klik på Gem.

Trin (mobilapp)

I Family Tree appen kan du tilføje livsbegivenheder og andre oplysninger. Livsskitsen er ikke tilgængelig.

1. Vis siden for den person, du vil forbedre i appen Family Tree.
  2. Tap på +.
  3. Vælg den type af oplysninger, du ønsker at tilføje.
  4. Indtast de passende oplysninger i hvert felt.
  5. Tilføj i feltet Årsag til, at denne oplysning er korrekt en klar forklaring på, hvordan du ved, at oplysningerne er korrekte.
  6. Tryk på Gem.

Trin (Family Tree Lite)

I Family Tree Lite kan du kun tilføje livsbegivenheder. Livsskitsen og andre oplysninger er ikke tilgængelige.

1. Klik i Family Tree Lite (lite.fs.org) på navnet på den person, du gerne vil forbedre.
  2. Klik på det passende Tilføj-link.
  3. Indtast de passende oplysninger i hvert felt.
  4. Tilføj i feltet Årsag til, at denne oplysning er korrekt en klar forklaring på, hvordan du ved, at oplysningerne er korrekte.