Sådan tilføjer man manglende navne til en indekseret optegnelse

I nogle samlinger af optegnelser, såsom folketællinger, kan du tilføje navne, som de oprindelige indtastere savnede.

Før du går i gang

Afgør om du kan tilføje manglende navne til den indekserede optegnelse.

Fra siden med detaljer om optegnelse (den side, der viser de indekserede oplysninger):

• Se efter knappen Rediger. Er den grå? Hvis ja, kan du ikke redigere den indekserede optegnelse.
  • Er knappen Rediger blå? Hvis ja, så klik på knappen.
    • Kan du se en boks med flere Rediger knapper? Hvis det er tilfældet, tillader samlingen begrænset redigering. Du kan ikke tilføje manglende oplysninger.
    • Kommer et nyt skærmbillede frem med billedet til venstre og et panel til højre, der viser de indekserede oplysninger? (På mobilappen vises indeksdataene ofte under billedet). Hvis det er tilfældet, kan samlingen redigeres fuldt ud. Du kan tilføje de manglende oplysninger.

Fra et billede af en optegnelse på Udforsk historiske billeder (kun hjemmeside):

• Klik øverst i højre panel på Billedindeks.
  • Ser du "Dette billede er ikke blevet indekseret"? Hvis ja, kan du ikke tilføje de manglende oplysninger.
  • Kan du se en liste med navne? Hvis ja, kan du tilføje de manglende oplysninger.

Trin (hjemmeside eller mobil)

1. Naviger til det redigerbare billedindeks:
    1. Klik på knappen Rediger på siden med detaljer om optegnelse (siden, der viser de indekserede data). Klik på bagsiden i feltet transskription.
    2. Øverst i transskriptionspanelet på et billede i Udforsk historiske billeder klikkes på Billedindeks.
  2. Forstør billedet, så du kan se de oplysninger, du ønsker at tilføje til indekset.
  3. Nederst i transskriptionspanelet klikkes på Tilføj.
  4. Klik på pil ned og klik derefter på en navnetype.
  5. Klik på Tilføj fornavn.
  6. Indtast navnet og klik derefter på Tilføj fremhævning.
  7. Før musen over det rigtige ord på billedet. Tilpas størrelsen på og placer den nye kasse, der kommer frem. Klik på tjekmærket.
  8. Klik på Gem.
  9. Klik på Tilføj efternavn og gentag processen med fornavnet.
  10. Klik i feltet Registreringstype på og begynd at indtaste en optegnelsestype. Klik på det bedste match på listen. Folketælling.
  11. Klik på Gem.

Du kan nu se overskrifter til forskellige slags oplysninger, som du kan tilføje. Tilføj slægtskabsforhold, når du har indtastet alle manglende navne i husstanden i en folketælling.

1. Klik på et blyantsikon og tilføj oplysninger om det nyoprettede navn.
  2. Klik på Tilføj eller fjern felter.
  3. Klik på de felter, du ønsker at tilføje, og klik derefter på Gem felter.
  4. Indtast data i feltet og klik på Tilføj fremhævning.
  5. Før musen over det korrekte ord på billedet. Tilpas størrelsen på og flyt den nye kasse. Klik på tjekmærket.

Gentag trinene, når du indtaster alle data om hver manglende person. Når du har indtastet alle navne og slægtskabsforhold i en folketælling, markeres hovednavnet i den indekserede optegnelse. I en AMERIKANSK folketælling er den primære den person, der er identificeret som "overhoved" på folketællingsbilledet.

1. Klik i Billedindeks på navnet på den person, der vises som hoved på billedet
  2. Klik til højre for Afgørende oplysninger på blyantsikonet.
  3. Klik under Hovednavn på cirklen ved siden af Ja.
  4. Klik på Gem ændringer.