Hvordan opretter jeg en gratis konto for et barn?

Alle over 13 år kan oprette en FamilySearch-konto uden tilladelse fra forældre.

Børn i alderen 8-12 år kan oprette en FamilySearch-konto med forældres samtykke. Denne konto kan oprettes på enten jesukristikirke.org eller FamilySearch.org.

Børn, der allerede har en konto til Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, kan logge på FamilySearch.org ved at bruge brugernavnet og adgangskoden til den konto ved at vælge knappen Log på med Church Account på hjemmesiden.

Giv tilladelse på jesukristikirke.org

Forældre og værger, der er medlemmer af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, kan oprette konti og give tilladelse på jesukristikirke.org. Forældre kan også ændre deres børns adgangskoder og slette deres børns konti.

Se instruktioner ved at logge på din konto på jesukristikirke.org, åbne dine kontoindstillinger og klikke på Hjælp.

Giv tilladelse gennem FamilySearch.org

Forældre og børn kan også oprette konti på FamilySearch.org. Medlemskab af Kirken er ikke påkrævet.

I løbet af denne proces, kan forælderen eller værgen vælge én af tre måder til juridisk at godkende, at et barn registreres til FamilySearch.

• Medlemsnummer (fortrækkes for sidste dages hellige)
  • E-mailadresse
  • Sms-nummer

I løbet af processen for oprettelse af kontoen sendes en Forældres samtykkekode til en forælders eller værges e-mailadresse eller telefonnummer (hvis der ikke oprettes en konto med et medlemsnummer). Du vil også angive en metode for gendannelse af konto i tilfælde af, at dit barn glemmer sine login-oplysninger. Medlemsnummer vil også blive brugt til gendannelse, hvis kontoen er oprettet med det.

Resten af denne artikel beskriver, hvordan man opretter kontoen fra FamilySearch.

Trin (FamilySearch.org)

For at oprette en konto for et barn i alderen 8-12 skal man følge disse trin.

1. Gå til et FamilySearch-produkt, og brug 1 af disse muligheder:
    • Gå til FamilySearch.org-siden i en browser og klik på Opret konto.
    • Åben mobilappen Family Tree eller mobilappen Minder og tryk på Opret en gratis konto.
  2. Indtast barnets oplysninger i formularen Kontooprettelse og klik på Fortsæt.
  3. Dialogboksen Tilladelse fra forælder eller værge påkrævet vil komme frem. Du kan vælge at give tilladelse ved brug af:
    • Medlemsnummer (se trin 4)
    • SMS (se trin 5)
    • E-mail (se trin 6)
  4. Følg disse trin for at give forælders samtykke ved brug af medlemsnummer:
    1. Vælg Brug forælders medlemsnummer (foretrukkent).
    2. Indtast dit eget (forælderens eller værgens) medlemsnummer. Klik derefter på Fortsæt.
    3. Indtast derefter dit barns medlemsnummer og klik på Fortsæt.
    4. Udfyld de resterende formularfelter og klik på Opret konto.
    5. Log på med FamilySearch-kontoen for at fuldføre registreringen. Hvis dit barn glemmer sine login-oplysninger, vil medlemsnummer blive krævet for at gendanne.
  5. Følg disse trin for at give forælders samtykke ved brug af sms.
    1. Brug en sms fra rullemenuen og vælg Spørg forælder og indtast telefonnummeret. Klik på Fortsæt.
    2. Udfyld de resterende formularfelter og klik på Opret konto. En forældres samtykkekode sendes til forælderens telefon.
    3. Det næste skærmbillede beder om forældres samtykkekode, der blev sendt til forælderens eller værgens telefon via sms. Indtast koden og klik på Indsend.
    4. Indtast dernæst et telefonnummer eller e-mailadresse til gendannelse af konto i tilfælde af, at dit barn glemmer sine login-oplysninger.
    5. Hvis du valgte gendannelse ved brug af et telefonnummer, så indtast koden, der blev sendt til telefonen og klik på Indsend.
    6. Hvis du valgte e-mail, så åben e-mailen og klik på Fuldfør registrering.
    7. Log på med FamilySearch-kontoen for at fuldføre registreringen.
  6. Følg disse trin for at give forælders samtykke ved brug af e-mail.
    1. Brug en e-mail fra rullemenuen og vælg Spørg forælder og indtast e-mailadressen. Klik på Fortsæt.
    2. Oprettelse af konto fortsætter. Udfyld de resterende formularfelter og klik på Opret konto. En besked med et link til forælders samtykke sendes til forælderens e-mail.
    3. Det næste skærmbillede beder om den kode til forældres samtykke, der blev sendt til forælderens eller værgens e-mail. Indtast koden og klik på Indsend.
    4. Indtast et telefonnummer eller e-mailadresse til gendannelse af konto i tilfælde af, at dit barn glemmer sine login-oplysninger.
    5. Hvis du valgte gendannelse ved brug af et telefonnummer, så indtast den kode, der blev sendt til telefonen og klik på Indsend.
    6. Hvis du valgte e-mail, så åben e-mailen og klik på Fuldfør registrering.
    7. Log på med FamilySearch-kontoen for at fuldføre registreringen.

Bekræftelses-e-mailen eller -sms’en kommer ikke

Hvis e-mailen eller sms’en om tilladelse eller bekræftelse ikke kommer med det samme, bliver status på din konto gemt i 48 timer. I den tid kan du gøre et af følgende for at give tilladelse:

• Log på din konto på jesukristikirke.org og giv samtykke fra dine kontoindstillinger (for sidste dages hellige).
  • Tjek dine sms’er eller e-mail i løbet af dagen Hvis der ikke er kommet noget, så vend tilbage til FamilySearch.org og klik på Log på. Indtast dit brugernavn og adgangskode, og FamilySearch vil hjælpe dig med at færdiggøre oprettelsen af din konto.

Barnet har allerede en konto

Hvis du modtager en af fejlmeddelelserne nedenfor, har barnet sikkert allerede en konto:

• »Vi mener, at denne konto allerede findes.«
  • »Sms-nummeret, som du indtastede, bruges allerede sammen med en anden konto.«
  • »Dette medlemsnummer bruges allerede sammen med en anden konto.«

Hvis det er tilfældet, klik på Log på. Hvis barnet har glemt sit brugernavn eller adgangskode, gør da det ene eller begge dele af følgende:

• For at gendanne brugernavnet, klikkes på Glemt brugernavn.
  • For at nulstille adgangskoden, klikkes på Glemt adgangskode.
  • Hvis du har problemer hjælper det nogle gange at skifte til en anden internetbrowser som f.eks. Chrome, Edge, Firefox eller Safari.