Rettelse af forhold mellem barn og forælder kræver som regel en vis analyse, før du begynder. Der kan være to slags problemer: Dobbeltoptegnelser eller forkerte slægtskabsforhold.

Det kan føles skræmmende at løse den slags problemer. Hvis du fjerner eller erstatter et slægtskabsforhold forkert, kan du gendanne det gennem funktionen Seneste ændringer. Find et link til disse instruktioner i listen Relaterede artikler i slutningen af denne artikel.

Når du fjerner et barns optegnelser fra en families optegnelser, forbliver barnets optegnelse i Family Tree. Hvis barnet er knyttet til ægtefæller og børn, forbliver han eller hun knyttet til dem. Når du på samme måde fjerner forældre fra et slægtskabsforhold til et barn, forbliver optegnelsen i Family Tree for hver forælder i Family Tree.

Før du begynder

Brug lidt tid på at regne ud, hvad der er galt:

• Hvis barnet ikke hører til i familien, så fjern eller erstat barnets forbindelse til forældrene. Benyt instruktionerne i denne artikel til at gøre det.
  • Hvis børnene er de rette, men en eller begge forældre er forkerte, skal du fjerne eller erstatte de forkerte forældre. Fjern eller erstat ægtefællen til den rigtige forælder. Find et link til instruktioner til at fjerne eller erstatte ægtefæller i listen med relaterede artikler sidst i denne artikel.
  • Hvis du ser forældrene og børnene flere gange eller i flere familier, så se på ID-nummeret på dubletterne.
    • Hvis ID-numrene er forskellige, så flet dubletterne. Find et link til disse instruktioner i listen med relaterede artikler sidst i denne artikel.
    • Hvis ID-numrene er identiske, så er barnet forbundet med en af forældrene mere end en gang. Brug instruktionerne i denne artikel til at fjerne det ekstra slægtskabsforhold.

Tip: Skriv navne og ID-numre ned på personer, hvis slægtskabsforhold du ændrer. Nu kan du fortryde en ændring.

Trin (internetside)

Her er trinnene for at fjerne eller erstatte et barn i en familie ved hjælp af Family Tree på hjemmesiden FamilySearch.org:

1. Log på FamilySearch.org.
  2. Klik på Family Tree og derefter på Slægtstræ.
  3. Naviger til personsiden for barnet med de forkerte forældre.
  4. Hvis afsnittet Detaljer ikke er åbent, klikker du på fanen Detaljer.
  5. Rul ned til afsnittet Familiemedlemmer.
  6. Find under Forældre og søskende barnets navn og klik på ikonet Rediger.
  7. Hvis kun den ene forælder er forkert, klikker du på Fjern eller erstat ud for den forkerte forælder. Hvis begge er forkerte, klikker du på Fjern eller erstat ud for barnet.
  8. En kasse med Fjern eller erstat kommer frem. Bekræft slægtskabsforhold, kilder og noter, klik derpå på afkrydsningsfeltet.
  9. Gør en af følgende handlinger:
    1. Fjern en forælder eller begge forældre ved at klikke på den relevante Fjern-knap. Forklar hvorfor og klik derpå på Fjern.
    2. Erstat en forælder eller begge forældre ved at klikke på den relevante Erstat-knap. Skærmbilledet Erstat person kommer frem.
      • Hvis du kender en forælders ID-nummer, så klik på Efter ID-nummer. Indtast ID-nummeret og klik derefter på Næste. Klik på Tilføj match.
        • Hvis du ønsker at tilføje begge forældre, så klik på Vælg ægtepar.
        • Tilføj en forælder ved at klikke på Vælg person. Forklar årsagen til ændringen, og klik derefter på Erstat.
      • Hvis du ikke kender en forælders ID-nummer, udfylder du søgefelterne og klikker derpå på Næste.
        • Hvis den rigtige person eller det rigtige par står på listen, skal du klikke på Tilføj match. Hvis du ønsker at tilføje begge forældre, så klik på Vælg ægtepar, tilføj en forælder ved at klikke på Vælg person. Forklar årsagen til ændringen, og klik derefter på Erstat.
        • Hvis du ikke ser noget match, så klik på Opret person for at oprette en forælderoptegnelse.

Trin (mobilapp)

Her er trinnene til at fjerne eller erstatte et barn i en familie ved hjælp af mobilappen Family Tree:

1. Naviger i appen Family Tree til personsiden for barnet med de forkerte forældre.
  2. Tryk på fanen Forældre.
  3. Find barnets navn og tryk på ikonet Rediger.
    1. Hvis kun en forælder er forkert, trykker du på pilen på rullemenuen for forælderen og trykker på enten Fjern eller erstat far eller Fjern eller erstat mor.
    2. Hvis begge forældre er forkerte, trykker du på Fjern forældre.
  4. Et nyt vindue kommer frem.
    1. Fjern en forælder eller forældre ved at afkrydse feltet, der siger, at du har gennemgået slægtskabsforhold, og tryk på Fortsæt. Forklar hvorfor og tryk derefter på Fjern.
    2. For at erstatte en forælder afkrydses feltet, der siger, at du har gennemgået slægtskabsforhold, og tryk på Erstat. Siden for Erstat person vises.
      • Hvis du kender en forælders ID-nummer, trykker du på Tilføj efter ID. Indtast ID-nummer, og tryk derefter på Fortsæt. Tryk på Vælg. Forklar, hvorfor disse oplysninger er rigtige, og tryk derefter på Erstat.
      • Hvis du ikke kender en forælders ID-nummer, udfylder du søgefelterne og trykker derpå på Fortsæt.
        • Hvis den rigtige person kommer frem på listen, trykker du på Vælg.  Forklar årsagen til ændringen, og tryk på Erstat.
        • Hvis forælderen ikke kommer frem, er der intet match. Forklar årsagen til ændringen, og tryk på Erstat.

Trin (Family Tree Lite)

Her er trinnene til at fjerne eller erstatte et barn i en familie ved hjælp af Family Tree Lite:

1. Log på Family Tree Lite (lite.fs.org).
  2. Naviger til personsiden for barnet med de forkerte forældre.
  3. Tryk under personens navn på Se familie.
  4. Find under Forældre og søskende barnets navn og tryk på ikonet Rediger.
  5. Hvis kun den ene forælder er forkert, tryk så på Fjern eller erstat under navnet på den forkerte forælder. Hvis begge er forkerte, trykker du på Fjern eller erstat under navnet på barnet.
  6. Gør et af følgende:
    1. Fjern en forælder eller begge forældre ved at trykke på den relevante Fjern-knap. Indtast en årsag og tryk på Fjern.
    2. Erstat en forælder eller begge forældre ved at trykke på den relevante Erstat-knap. Siden for Erstat person vises.
      • Hvis du kender en forælders ID-nummer, klikker du på Find efter ID-nummer, indtaster ID-nummeret og trykker derpå på Næste. (FamilySearch Lite tilføjer ikke en bindestreg til eller skriver bogstaverne med stort i ID-nummeret. Indtast det manuelt) Tryk på Tilføj person eller Tilføj ægtepar.
      • Hvis du ikke kender en forælders ID-nummer, udfylder du søgefelterne og trykker derpå på Næste. Hvis den rigtige person eller par findes på listen, trykkes der på Tilføj person eller Tilføj ægtepar. Ellers så tryk på Opret person for at oprette en forælderoptegnelse.

Anbefalede næste skridt

At fjerne eller ændre forældre-barn-forhold fjerner eller ændrer ikke forældrenes parforhold. Hvis moderen eller faderen er forkert, skal du også fjerne eller erstatte en af ægtefællerne.