Hvordan fletter jeg mulige dubletter i Family Tree?

En dublet forekommer, når Family Tree indeholder mere end en optegnelse om en person. Hvis Family Tree finder en mulig dublet, kommer der et rødt udråbstegn, sammen med navnet og Id-nummer, på personens Hjælp til søgning.

Du kan gennemgå de mulige dubletter og afgøre, om de er den samme person.

• Hvis de er den samme person, så følg trinene herunder for at flette dem.
  • Hvis de er forskellige personer, så marker dem som »ikke et match.«
  • Hvis du er usikker, så undlad at flette dem. Gør i stedet et af følgende:
    • Annuller fletning for at lade dubletten være tilgængelig for andre bruge at se og gennemgå.
    • Marker optegnelsen som »ikke et match«, hvis du ikke ønsker, at andre brugere let kan se dubletten.

Trin (internetside)

1. Vis en personside i Family Tree.
  2. Hvis afsnittet med detaljer ikke vises, klik da på Detaljer
  3. Klik i afsnittet Hjælp til søgning på en besked om mulig dobbeltoptegnelse
  4. Klik på Gennemgå fletning. Fletskærmbilledet åbner i en ny browserfane.
    • Venstre side: Dette er den mulige dublet. Den bliver slettet, hvis du fletter optegnelserne.
    • Højre side: Dette er optegnelsen, hvor du begyndte. Den bliver gemt, hvis du fletter optegnelserne.
  5. Afgør om optegnelserne omhandler den samme person.
    1. Sammenlign venstre og højre side for matchende navne, datoer, steder og familiemedlemmer.
    2. Læs alle advarselsbeskeder på skærmen.
    3. Hvis optegnelsen til venstre er den mest korrekte, så klik på Skift for at beholde den i stedet.
    4. Hvis optegnelserne ikke omhandler den samme person, så klik på Ikke et match. Hvis optegnelserne omhandler den samme person, så klik Ja, fortsæt. Hvis du er i tvivl, så klik på Annuller
  6. Beslut, hvilken information, der skal beholdes. Alle oplysninger på venstre side overføres automatisk til højre side for dig.
    • For at sammenligne bidrager, bidragsdato og begrundelser for hver oplysning, så klik på pil ned
    • Klik på Fortryd for at flytte oplysninger tilbage til højre. Oplysningerne vender tilbage til den mulige dublet og vil ikke blive gemt.
    • Klik på Erstat for at erstatte oplysninger til højre med oplysninger fra venstre. Gør for eksempel dette for at gemme en livsskitse eller en begrundelse med den fra dubletten.
    • Hvis den venstre side indeholder oplysninger, der ikke er på den højre, og du vil gemme dem, så klik på Tilføj
  7. Klik på Fortsæt
  8. Afslut fletningen:
    1. Gennemgå den tilbageværende optegnelse.
    2. Hvis alt ser ud, som det skal, så klik på Færdiggør fletning. Hvis noget er forkert, så klik Tilbage og foretag rettelserne på den forrige skærm.
    3. Indtast en grund, for at forklare, hvorfor du flettede disse optegnelser.
    4. Klik på Gem.

Straks efter fletningen og i et lille stykke tid er en mulighed for at fortryde tilgængelig. Det giver dig mulighed for let at fjerne fletningen af de to optegnelser.

Trin (mobilapp)

1. Vis en personside i Family Tree appen.
  2. Tryk i øverste højre hjørne på de tre prikker, og tryk derpå på Mulige dubletter
  3. En liste med mulige dubletter kommer frem. Tryk på en af dem.
  4. Tryk på Se fletning
  5. Gennemgå advarslen og tryk på Fortsæt fletning. Flet-skærmbilledet kommer frem.
    • Venstre side: Dette er den mulige dublet. Den bliver slettet, hvis du fletter optegnelserne.
    • Højre side: Dette er optegnelsen, hvor du begyndte. Den bliver gemt, hvis du fletter optegnelserne.
  6. Afgør om optegnelserne omhandler den samme person.
    • Sammenlign venstre og højre side for matchende navne, datoer, steder og familiemedlemmer.
    • Hvis optegnelsen til venstre er den mest korrekte, så klik på Skift for at beholde den i stedet.
  7. Afgør om du vil beholde nogle oplysninger fra den person, der bliver slettet.
    1. Klik på Erstat for at flytte oplysninger fra venstre til højre.
    2. Klik Tilføj for at tilføje oplysninger fra venstre til højre.
    • Tip: Hvis optegnelsen til venstre indeholder dubletter af forældre, ægtefæller eller børn, så tilføj dem til den overlevende optegnelse. Du kan flette disse dubletter senere.
  8. Når du er færdig, så rul ned til bunden af siden og tryk på Fortsæt fletning.
  9. Indtast en grund, for at forklare, hvorfor du flettede disse optegnelser.
  10. Tryk på Flet.

Bemærk: iOS versionen af appen har kun muligheden Erstat oplysninger i stedet for Skift eller Tilføj det.

Trin (Family Tree Lite)

Family Tree Lite viser for tiden kun mulige dubletter og tillader ikke fletning.

Anbefalede næste skridt

1. Hvis du har flere faner åbne, skal du muligvis genindlæse din browserskærm for at se resultatet af fletningen.
  2. Fjern forkerte kilder eller minder fra den overlevende optegnelse.
  3. Gennemgå personens familiemedlemmer for at se, om de også har mulige dubletter.