Vilka är alla de olika uppgiftslistorna i Släktträdet?

För att hjälpa dig upptäcka och sammanlänka din släkt ger FamilySearch dig olika uppgiftslistor, uppteckningstips och andra tips.

Rekommenderade uppgifter (webbplatsen)

Du hittar listan på startsidan för FamilySearch.org när du har loggat in.

Här är nyckelfunktionerna:

• Föreslår uppgifter och ger information som hjälper dig att starta och utöka ditt Släktträd.
  • När du anger mer information om din släkt identifierar systemet platser i de första generationerna i ditt träd där direkta förfäder saknas.
  • Söker i databasen över historiska uppteckningar och ger eventuell matchande information om dina förfäder. Gå noggrant igenom informationen och avgör om den är en matchning innan du accepterar den som en matchning.
  • Uppteckningstips visas med en blå ikon.

Förfäder med uppgifter (mobilapp)

Förfäder med uppgifter är en funktion i mobilappen Släktträdet. Listan innehåller uppgifter för personer från dina åtta första generationer förfäder, inklusive deras barn.

• På en Apple iOS-enhet trycker du på Uppgifter längst ner på skärmbilden .
  • På Android trycker du på de tre linjerna längst upp till vänster. Tryck sedan på Uppgifter.

På Android-enheter kan du utöka listan Uppgifter. Den utökade listan innehåller personer som du nyligen har tittat på, med deras föräldrar, makar och barn.

1. Tryck på de tre linjerna längst upp till vänster.
  2. Scrolla neråt och tryck på Inställningar.
  3. Tryck på Appen.
  4. Tryck på växlingsknappen för Visa uppgifter.

Efterkommande med uppgifter (mobilapp)

Uppgiftslistan Efterkommande är endast tillgänglig i mobilappen Släktträdet. Åtkomst från en personprofil.

1. I appen Släktträdet öppnar du en förfaders profil.
  2. Tryck på de tre prickarna längst upp till vänster.
  3. Tryck på Efterkommande med uppgifter.

Listan innehåller uppgifter för upp till fem generationer efterkommande till personen i fokus. Du kan välja hur många generationer du ska se. Öppna listan. Tryck på [Antal] Generationer uppe till vänster. Tryck på antalet generationer du vill se (3, 4 eller 5 generationer).