Vad gör jag med uppteckningstips i Släktträdet som inte är en matchning?

Uppteckningstips pekar mot historiska uppteckningar som kan syfta på en person i ditt släktträd. Ibland kan du se tips som inte gäller din familj.

Om du hittar ett uppteckningstips som inte gäller någon i ditt släktträd avvisar du ledtråden. Att avfärda hindrar andra från att bifoga uppteckningen av misstag.

Avfärda inte posttipset om du bifogade ett liknande uppteckningstips. Bifoga den i stället. Om du avvisar dubbletter av uppteckningstips är systemet med tips mindre tillförlitligt när det gäller att hitta uppteckningstips i framtiden om en person.

Steg (på webbplatsen)

1. Klicka på uppteckningstipset. En sammanfattningsruta visas med detaljer om uppteckningstipset.
  2. Jämför namn, datum, släktband och platser.
  3. Du kan komma åt uppteckningstips på mer än ett sätt. Om posten handlar om en annan person kan du stänga den. Klicka på lämplig länk och ange sedan orsaken till att du avvisar tipset:
    1. Bortse från
    2. Inte en matchning
    3. Avfärda matchning
  4. Ange en förklaring till varför posten inte är en matchning och klicka på Spara eller Stäng.
  5. Om tipset fortfarande visas i tipslistan uppdaterar du webbläsarsidan.

Steg (mobilapp)

1. På skärmbilden med en persons detaljer trycker du på den blå ikonen för uppteckningstips. Eller tryck på den blå ikonen i en lista över uppgifter .
  2. Tryck på en titel för ett av tipsen.
  3. Tryck på Jämför.
  4. Jämför namn, datum, släktband och platser på båda sidor av uppteckningen.
  5. Om uppteckningen handlar om en annan person trycker du på Inte en matchning.
  6. Förklara varför uppteckningen inte är en matchning.
  7. Tryck på Spara.