Hur begär jag borttagning av en minnes- eller persontagg från en person?

För att begära borttagning av ett minne, kontakta bidragsgivaren eller använd funktionen Rapportera missbruk.

• Du kan be om att minnet tas bort från FamilySearch.
  • Du kan begära att persontaggen tas bort från minnet.
  • Om ditt namn finns i en ämnestagg kan du själv ta bort taggen.
  • Du kan begära borttagning av upphovsrättsskyddat material.

Arbeta direkt med den som bidrar med ett minne. Om bidragsgivaren avvisar din begäran använder du Anmäl otillåten användning.

Steg (på webbplatsen)

1. Öppna minnet på webbplatsen FamilySearch.
  2. Klicka på bidragsgivarens namn. Skicka ett e-postmeddelande eller ett FamilySearch-meddelande till bidragsgivaren med din begäran.
  3. Om bidragsgivaren inte svarar eller följer din begäran kontaktar du FamilySearch:
    1. Öppna minnet.
    2. Högst upp på minnessidan klickar du på Rapportera missbruk.
    3. Klicka på ett av alternativen.
    4. I rutan förklarar du problemet, vad du vill att FamilySearch ska göra åt det och vad du gjorde för att försöka lösa problemet.
    5. Klicka på Skicka.

Steg (mobilappen Släktträdet)

1. Öppna minnet i mobilappen Family Tree.
  2. Om du använder iOS-appen trycker du på minnet för att visa alternativen.
  3. Tryck på bidragsgivarens namn och skicka ett e-postmeddelande eller FamilySearch med din begäran.
  4. Om bidragsgivaren inte svarar eller följer din begäran kan du använda FamilySearchs webbplats för att rapportera missbruk. Funktionen Rapportera missbruk gör det möjligt för våra administratörer att identifiera exakt det minne som behöver åtgärdas.