Hur förbereder jag en lektion i Planeringskalendern?

Planeringskalendern kan hjälpa dig planera en individuell lektion för att hjälpa en familj eller person att uppnå släktforskningsmål. Du kan bara skapa lektionsplaner på webbversionen av Planeringskalendern.

Planeringskalendern finns på spanska, portugisiska, franska, italienska, ryska, traditionell kinesiska, koreanska och japanska.

Åtkomst till planer

1. Logga in på FamilySearch.org och gå till Hjälpresurser.
  2. Till höger hittar du Planeringskalender. Om Planeringskalender inte visas klickar du på Försök.
  3. Klicka på ett namn på listan. Om det inte finns någon lista med namn, hoppar du till nästa steg.
  4. Klicka på Planer till vänster.

Skapa en ny lektionsplan

1. Klicka på Skapa ny.
  2. Ange en plantitel.
  3. Ange namnet på den familj eller person du ska hjälpa.
  4. Ange namnet på förfadern eller ett intresseområde att täcka.
  5. Klicka på Lägg till släktskapskedja.
    1. Ange en förfaders id att fokusera på. Se till att systemet hittade rätt person och klicka på Lägg till.
    2. Du kan öppna uppställningen över släktskapsrelationer i planen.
  6. Skriv in din lektionsplan.
  7. Längst upp till höger klickar du på Spara.

Redigera en plan

1. Klicka på ett namn i Planeringskalendern.
  2. Klicka på Planer.
  3. Klicka på en plantitel.
  4. Gör ändringar och klicka på Spara.

Radera en plan

1. Klicka på ett namn i Planeringskalendern.
  2. Klicka på Planer.
  3. Klicka på en plantitel.
  4. Överst till vänster : Åtgärder och sedan Radera.

Dela med dig av planen

I Planeringskalendern är det bara du som ser lektionsplanerna du skapar. För att dela ett exemplar med personen du hjälper kan du skriva ut din plan. Eller så kan du ladda ner den och skicka den via e-post.

1. Öppna planen.
  2. Klicka på Åtgärder överst till vänster i planen.
    1. Klicka på Skriv ut för att dela en papperskopia.
    2. Klicka på Ladda ner för att få ett elektroniskt exemplar som du kan dela via e-post.