Hur redigerar jag ett porträttfoto i Släktträdet?

När en person i Släktträdet redan har ett porträttfoto kan du göra det större och visa en annan del av fotot. Alla användare ser dina ändringar.

Steg (på webbplatsen)

Du kan redigera porträtt från avsnittet Släktträdet i FamilySearch.org.

1. Visa personsidan i Släktträdet på FamilySearch.org webbplats.
  2. Klicka på nuvarande porträtt.
  3. Klicka på fliken Foto.
  4. Klicka på ett foto.
    1. Dra fotot för att flytta porträttdelen.
    2. I övre högra delen av skärmbilden använder du knapparna för att justera storlek och orientering.
  5. Klicka på Spara.

Steg (mobilappen Släktträdet)

Du kan använda mobilappen Släktträdet för att redigera porträttfoton.

1. Visa personsidan i mobilappen Släktträdet.
  2. Tryck på nuvarande porträtt.
  3. Tryck på pennikonen. Om du inte ser pennikonen trycker du på porträttbilden. Ikonen visas till höger.
  4. Tryck på Redigera porträtt.
  5. Justera porträttet:
    • Använd den gröna pricken för att justera taggens storlek.
    • Dra taggen tills den täcker den del av fotot du vill använda.
  6. Tryck på Spara.

Steg (Släktträdet Lite)

Släktträdet Lite använder inte porträttfoton.

Relaterade artiklar

Hur lägger jag till eller ändrar ett porträttfoto i Släktträdet?
Hur tar jag bort ett porträttfoto i Släktträdet?
Vad händer med porträttfoton i Släktträdet efter en hopslagning?