Hur lägger jag till eller ändrar ett porträttfoto i Släktträdet?

Med porträttfoton får namnen på dina släktingar ett ansikte. I Släktträdet kan varje person ha ett porträttfoto. Porträttet visas på flera ställen på Släktträdet webbplats och mobilapp.

Om en person saknar ett porträttfoto visar Släktträdet en manlig eller kvinnlig silhuett istället

. Alla Släktträdets-användare ser samma porträtt för varje person i Släktträdet. Om du ändrar ett porträttfoto kan alla andra användare som kan se den personen se det nya porträttet.

Vi rekommenderar inte att man använder ett privat minne som porträtt. Om du gör det gör Släktträdet en kopia av den privata bilden som kan visas offentligt som ett porträtt eller när du redigerar porträttet.

Steg (på webbplatsen)

1. Visa personsidan i Släktträdet på webbplatsen FamilySearch.
  2. Klicka på silhuetten eller porträttfotot.
  3. Klicka på en av flikarna:
    • Bilder: Foton som redan har bifogats den här personen.
    • Ladda upp foto: Ladda upp ett nytt foto från din dator.
    • Välj ur galleriet: Foton från ditt minnesgalleri.
  4. Välj eller ladda upp fotot du vill använda som porträtt.
  5. Justera porträttet så att det visas som du vill:
    • Använd knapparna för att justera fotots storlek och orientering.
    • Dra fotot tills den del du vill använda är i cirkeln.
  6. Klicka på Spara.

Steg (mobilapp)

Om inget porträtt finns hoppar du över steg 3 och 4:

1. Visa personsidan i mobilappen Släktträdet.
  2. Tryck på silhuett- eller porträttfotot.
  3. Tryck på pennikonen. Om du inte ser pennikonen trycker du på fotot. Ikonen visas till höger.
  4. Tryck på Ersätt porträtt.
  5. Om du använder en Android-enhet trycker du på något av alternativen:
    • För att ta ett nytt foto trycker du på Kamera. Ta sedan fotot och ladda upp det till FamilySearch.
    • Om du vill använda ett foto som finns på din enhet trycker du på Arkiv. Välj sedan fotot och ladda upp det till FamilySearch.
    • För att använda ett foto som redan har laddats upp till FamilySearch och taggats till den här personen trycker du på Bifogade foton.
    • För att använda ett foto som du har laddat upp till FamilySearch trycker du på FamilySearch Gallery. Du ser foton som ännu inte har taggats till personen.
  6. Om du är på en Apple iOS-enhet trycker du på ett av alternativen:
    • Med Ta foto kan du ta ett nytt foto med din enhet.
    • Om fotot finns på din enhet trycker du på Kamerarulle.
    • För att använda ett foto i dina filer trycker du på Mina filer.
    • Bifogade foton låter dig välja bland andra foton som taggats till personen.
    • Om du har laddat upp fotot till FamilySearch men ännu inte taggat det för den här personen trycker du på Mitt FamilySearch-galleri.
  7. Tryck på fotot du vill använda.
  8. Använd den gröna pricken för att justera storleken på taggen.
  9. Flytta taggen så att den täcker den del av fotot som du vill använda.
  10. Tryck på Spara.

Steg (Släktträdet Lite)

Släktträdet Lite använder inte porträttfoton.

Resultat

När du lägger till en bild lägger systemet till den i personens minnen

.Om du har laddat upp ett nytt foto visas en grön klockikon i silhuetten medan FamilySearch granskar fotot. Processen tar vanligtvis omkring 15 minuter.