Vad är Pedigree Resource File?

Pedigree Resource File (PRF) är en samling släktregister som användare har skickat in och som användare har laddat upp till FamilySearch som GEDCOM-filer. Du kan både söka i den här informationen och bidra till den. Du kan inte redigera PRF-filer. Du kan radera en fil du skickade in.

Söka i Pedigree Resource File

Alla användare av FamilySearch.org kan söka och se information i Pedigree Resource File.

Liksom Släktträdet innehåller Pedigree Resource File släktforskningsuppgifter. Människorna länkas till familjer och släktlinje. Du kan hitta namn, släktband och information om livshändelser. Filen innehåller alla uppteckningar, anteckningar och källor från de ursprungliga bidragen. Information om levande personer är inte tillgänglig.

Var medveten om att FamilySearch inte rättar några uppgifter i Pedigree Resource File. Riktigheten varierar från träd till träd och användare bör verifiera informationen innan de använder den.

Ladda upp en GEDCOM-fil till Pedigree Resource File

Om du har kvar din släktforskning i en separat databas kan du skicka in en kopia av dina uppgifter till Pedigree Resource File. Det här har flera fördelar för dig:

• Din fil bevaras kostnadsfritt.
  • Informationen i din fil är tillgänglig för andra användare på FamilySearch att söka och se.
  • Du behåller kontrollen över din fil. Även om andra användare kan se informationen kan de inte ändra den. Du kan också radera din fil när som helst eller byta ut en äldre fil mot en nyare fil efter behov. Du kan ladda upp mer än en.
  • Du kan jämföra informationen i din fil med Släktträdet. Du kan sedan kopiera information från din GEDCOM-fil till Släktträdet.

Tidigare versioner av Pedigree Resource File

Pedigree Resource File har varit tillgänglig i många versioner. Ursprungligen publicerades den på cd eller DVD. De är inte längre tillgängliga. Alla Pedigree Resource File-data finns nu i avsnittet Släktregister på FamilySearch.org

.Om du skickade till tidigare versioner, var medveten om följande:

• De filer du skickade in till en tidigare version kanske inte tillskrivs ditt nuvarande FamilySearch-konto på rätt sätt. Även om du kanske hittar och ser filen finns den inte tillgänglig i din lista för att radera, ersätta eller jämföra med Släktträdet.
  • Inskicknings-id från tidigare versioner kanske inte matchar nuvarande inskicknings-id.

För mer information om prFs, se Pedigree Resource File i Forsknings-wiki.