Hur lägger jag till mitt medlemsnummer till mitt konto?

Medlemmar i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga kan lägga till sina medlemsnummer till sitt FamilySearch-konto. Konton som är anslutna till ett medlemsnummer har åtkomst till funktioner för kyrkans medlemmar. Om du inte lade till ditt medlemsnummer när du skapade ditt konto kan du lägga till det senare. Din församlings- eller grenssekreterare kan ge dig ditt medlemsnummer. Numret finns också tillgängligt i appen Medlemsverktyg.

Steg (på webbplatsen FamilySearch)

1. Logga in på https://familysearch.org/.
  2. I övre högra delen av skärmbilden klickar du på ditt namn.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på fliken Konto.
  5. Lägg till ditt medlemsnummer till ditt konto.
    1. Klicka på Lägg till medlemsnummer nästan längst ner på skärmbilden.
    2. För in uppgifter:
      1. för- och efternamn
      2. födelsedatum
      3. eventuella inledande nollor som en del av kyrkans elvasiffriga medlemsnummer. Bindestrecken är inte obligatoriska.
  6. Klicka på Spara.
  7. Logga ut och logga in igen.

Om du får ett felmeddelande om att numret eller ditt födelsedatum är felaktigt är det troligt att du angav antingen en eller båda felaktigt. Dubbelkolla dina uppgifter och försök igen.

Steg (webbplatsen JesuKristiKyrka.org)

1. Logga in på https://JesuKristiKyrka.org/.
  2. I övre högra hörnet på skärmbilden klickar du på ditt foto eller din ikon.
  3. Klicka på Kontoinställningar.
  4. Till höger klickar du sedan på Medlemskap.
  5. Ange alla 13 tecken i ditt medlemsnummer, bindestrecken inräknade.
  6. Längst ner på sidan klickar du på Spara ändringar.

När du har lagt till ditt medlemsnummer loggar du in på FamilySearch.org från funktionen Logga in med kyrkkonto på startsidan.

Meddelandet ”Det finns redan en användare”

Meddelandet ”Det ser ut som om du redan har ett medlemskonto” betyder att ditt medlemsnummer redan finns på ett befintligt konto. Du har förmodligen konfigurerat kontot för att använda andra datorprodukter som kyrkan har. Du kan bara koppla ditt medlemsnummer till ett konto.

Logga in på FamilySearch.org med samma användarnamn och lösenord som du använder för andra produkter som kyrkan har.