Hur lägger jag till en förälder i Släktträdet?

Ett av de mest direkta sätten att lägga till föräldrar är genom att länka dem till ett barn som redan finns i ditt träd.

Steg (på webbplatsen)

1. När du är inloggad på FamilySearch.org klickar du på Släktträdet.
  2. Gå till personsidan för ett barn till en förälder som du vill lägga till.
  3. Om du inte ser ”Personuppgifter” på övre delen av sidan klickar du på Detaljer.
  4. Skrolla ner till delen Familjemedlemmar.
  5. Under Föräldrar och syskon klickar du på Lägg till förälder.
  6. För in uppgifter om föräldern och klicka på Nästa, vilket blir tillgängligt när du har klickat på Avliden. (Om du vet vilket id föräldern har, klickar du på Efter id-nummer.)
  7. Om Släktträdet hittar personer som matchar din sökning så listas de. Ange om du behöver lägga till en matchande person eller skapa en ny.
    • Om personen redan finns i Släktträdet klickar du på Lägg till matchning.
    • Om personen inte finns i Släktträdet klickar du på Skapa person.
    • För att anpassa din sökning klickar du på Förfina sökning.

Steg (mobilapp)

1. I mobilappen Släktträdet går du till personsidan för ett barn till en förälder du vill lägga till.
  2. Tryck på fliken Föräldrar.
  3. Tryck på Lägg till förälder.
  4. För in uppgifter om föräldern och tryck på Fortsätt. (Om du vet vilket id personen har trycker du på Lägg till via id eller Hitta via id.)
  5. Gå igenom sökresultaten. Om du hittar rätt förälder trycker du på Lägg till matchning.
  6. Om du inte ser personen i sökresultaten trycker du på Ingen matchning.
  7. Gå igenom det du skrivit in och tryck på Lägg till eller Lägg till person för att skapa en ny uppteckning.

Steg (Släktträdet Lite)

1. När du är inloggad på Släktträdet Lite går du till personsidan för ett barn till en förälder du vill lägga till.
  2. Klicka på Visa familj.
  3. Under Föräldrar och syskon klickar du på Lägg till förälder eller Lägg till ytterligare en förälder.
  4. För in uppgifter om föräldern och klicka på Nästa. (Om du vet vilket id föräldern har klickar du på Sök på id-nummer.)
  5. Gå igenom sökresultaten. Om du hittar rätt förälder klickar du på Lägg till person. Om du hittar både modern och fadern klickar du på Lägg till par.
  6. Om du inte ser personen i sökresultaten klickar du på Skapa person.