Vad används id-nummer till i Släktträdet?

Ett id-nummer är en rad bokstäver och siffror som unikt identifierar en uppteckning i Släktträdet. ID-nummer består av fyra tecken, ett bindestreck och ytterligare tre tecken.Till exempel: K8LL-TGB. Id-nummer i Släktträdet innehåller aldrig dessa bokstäver: A, E, I, O.

Ett id-nummer:

• Visas på alla trädvyer, på personkort och på personsidan
  • Visas vanligtvis nära personens namn
  • Tilldelas automatiskt när en ny uppteckning skapas
  • Ger inte information om personen eller källan till informationen
  • Ändras inte för en given post

I Släktträdet kan du använda id-numret för att:

• Hitta uppteckningar för avlidna personer.
  • Hitta uppteckningar över levande personer om du har lagt till dem. Levande personers uppteckningar är endast sökbara för personen som lade till dem.
  • Hitta en raderad persons uppteckning och återställ den om det behövs.
  • Länka en avliden person till ett släktträd.
  • Slå ihop uppteckningar via id-nummer om du känner till id-numret på en dubblett. Båda uppteckningarna måste visas som avlidna.

Anteckningar

• Om du ser meddelandet att ett id-nummer är ogiltigt har det inte längre tilldelats en uppteckning.
  • När du söker efter ID-nummer kan du ange numret med små bokstäver, med eller utan bindestreck.
  • När du lägger till en levande person skapas ett unikt id. När en annan användare lägger till samma levande person skapas ett annat id-nummer.
  • Du kan inte slå ihop uppteckningar för en levande person med samma levande person som skapats av någon annan. Du kan bara slå ihop uppteckningar för en levande person om du har skapat båda uppteckningarna.
  • Om du klickar på ett id i stående, liggande och första förfadersvyer kopieras det automatiskt. Solfjäderdiagram och efterkommandevyer kopieras inte automatiskt, men om du klickar på id-kort får du möjlighet att kopiera dem om du vill.