Hur skriver jag ut solfjäderdiagram och antavlor från Släktträdet?

Du kan skriva ut solfjäderdiagram och antavla från Släktträdet. FamilySearch konverterar informationen till en PDF-fil som du kan spara på din dator.

Solfjäderdiagram och antavla på webbplatsen eller mobilappen

• Solfjäderdiagram i sju generationer.
  • Porträttdiagram över fem generationer.
  • Antavla över fyra generationer.

Standardorienteringen för utskrift är stående. Den liggande orienteringen optimerar dock presentationen av ditt solfjäderdiagram bättre. Du har möjligheten att ändra orienteringen när du skickar din begäran till skrivaren.

Steg (på webbplatsen)

Från personsidan

1. Logga in och klicka på Släktträdet.
  2. Här klickar du på Släktträd.
  3. Navigera till personen som du vill använda som utgångspunkt i diagrammet.
  4. Klicka på personen. En skärm visas till höger.
  5. Klicka på fliken Namn eller Person .
  6. Till höger hittar du avsnittet Verktyg.
  7. Klicka på utskriftsalternativ.
  8. Klicka på det du vill skriva ut.
  9. En PDF-fil öppnas i en ny flik. Använd webbläsarens utskriftsfunktion för att skriva ut den. Om din dator har problem med PDF-filen, rensa cacheminnet och cookies, eller använd en annan webbläsare.

Från Släktträdet

Du kan skriva ut från stående vy, liggande läge och solfjäderdiagram.

1. Logga in och klicka på Släktträdet.
  2. Här klickar du på Släktträd.
  3. Navigera till personen som du vill använda som utgångspunkt i diagrammet.
  4. Klicka på personen. I popup-menyn som visas klicka på Släktträd. Trädet öppnas med personen du valde som person i fokus.
  5. Öppna den typ av uppställning som du vill skriva ut: Porträtt, Liggande eller Solfjäder:
    1. Klicka på diagrammet som visas längst upp till höger (Porträtt, Liggande, Solfjäderdiagram, Efterkommandevy eller Första förfader).
    2. I menyn klickar du på det diagram som du vill skriva ut. Om du väljer Solfjäderdiagram använder du ikonen Alternativ för att ange vilken information som ska inkluderas. Informationen syns i det utskrivna dokumentet.
    3. Om någon i diagrammet har mer än en make/maka eller flera föräldrar, kan du ändra vilka som visas i det utskrivna diagrammet.
  6. Klicka på ikonen Alternativ .
  7. Klicka på Skriv ut.
  8. Diagrammet öppnas som PDF-fil i en ny flik. Använd webbläsarens utskriftsfunktion för att skriva ut den. Om din dator har problem med PDF-filen, rensa cacheminnet och cookies, eller använd en annan webbläsare.

På FamilySearch webbplats genererar Släktträdet interaktiva PDF-filer för antavlor med fyra generationer. Du kan lägga till eller ändra information i den.

• Att ändra PDF-filen ändrar inte informationen i Släktträdet. Vi rekommenderar att du först ändrar informationen i Släktträdet innan du påbörjar utskriften.
  • Nedanför varje namn på antavlan finns en ruta med bokstaven F. Här har du möjlighet att ange en alternative identifierare i rutan och samordna personerna i diagrammet med utskrivna familjeblad.
  • Du kan inte ändra bredden på varje generation i diagrammet.

Steg (mobilapp)

Om din mobila enhet är inställd för utskrift kan du skriva ut diagram eller familjeblad från mobilappen Släktträdet.

1. I mobilappen Släktträdet trycker du på Släktträd.
  2. Leta reda på den person du vill ha och tryck på namnet.
  3. I de fall där personen har fler än en make/maka eller flera föräldrar kan du ändra vilka som ska visas i den utskrivna diagrammet.
    1. Tryck på Makar/makor eller Föräldrar.
    2. Tryck på nedåtpilen till höger om den make/maka eller de föräldrar du vill skriva ut.
    3. Tryck på Föredragen make/maka eller Föredragna föräldrar.
  4. Öppna alternativet för diagram:
    • Android: Under det mörka fältet som innehåller namnet skrollar du till höger och trycker på Diagram.
    • Apple iOS: Tryck på de tre prickarna i det övre högra hörnet och tryck sedan på Mer och sedan på Diagram.
  5. Tryck på det diagram du vill använda.
  6. Skicka diagrammet till din skrivare:
    1. Apple iOS: I det övre högra hörnet trycker du på de tre prickarna och trycker sedan på Dela person. Tryck sedan på Skriv ut.
    2. Android: Tryck på de tre prickarna och tryck sedan på Skriv ut.

Mobilappen Släktträdet genererar inte interaktiva PDF-filer.