Hur ger jag administratörsrättigheter i en familjegrupp?

En familjegrupp kan ha upp till 3 administratörer. Den person som skapar en grupp blir automatiskt dess första administratör. Administratörer ger administratörsbehörighet till andra gruppmedlemmar.

Gruppadministratörer kan göra följande:

• Bjud in och godkänn nya gruppmedlemmar.
  • Ändra namn och beskrivning för gruppen.
  • Lägg till och redigera gruppregler.
  • Ta bort gruppmedlemmar.
  • Tilldela eller ta bort administrationsrättigheter från andra användare.
  • Låt gruppen samarbeta i projekt för granskning av historiska dokument.

Om du har ytterligare en administratör kan du säkerhetskopiera efter behov.

Steg (på webbplatsen)

1. På FamilySearch.org klickar du på ditt namn.
  2. Välj Släktgrupper.
  3. Klicka på familjegruppen.
  4. Klicka på de tre vertikala prickarna: .
  5. Klicka på Tilldela administratör.
  6. Klicka på kryssrutan bredvid namnet på varje person som du vill ha som administratör.
  7. Klicka på Spara.

Steg (mobilapp)

Du kan tilldela ytterligare en administratör till en grupp som du är administratör för. En grupp kan ha upp till 3 administratörer.

1. I Family Tree-mobilappen trycker du på ikonen med 3 rader – längst ner till höger på Apple iOS; uppe till vänster på Android.
  2. Tryck på Släktgrupper.
  3. Leta reda på gruppen där du vill lägga till en administratör. Tryck på Visa grupp.
  4. Tryck på de tre prickarna i övre högra hörnet.
  5. Tryck på Tilldela administratör.
  6. Tryck på bubblan bredvid varje person som du vill ha som administratör.
  7. Tryck på Spara.