Hur bjuder jag in personer att gå med i en familjegrupp?

Börja med att skapa en familjegrupp. Som gruppadministratör kan du sedan bjuda in upp till 99 personer att gå med.

Steg (på webbplatsen)

1. På FamilySearch.org klickar du på ditt namn.
  2. Välj Släktgrupper.
  3. Klicka på Visa grupp.
  4. Klicka på Bjud in medlem.
  5. Om du känner till personens e-postadress kan du skicka inbjudan på följande sätt:
    1. Klicka på E-post.
    2. I ditt e-postprogram anger du e-postadressen till den person som ska bjudas in och skickar den. När mottagaren har accepterat inbjudan visas namnet i en lista som ska godkännas.
  6. Du kan skicka en länk till personen.
    1. Klicka på Kopiera länk. En länk visas.
    2. Klicka på Kopiera.
    3. Klistra in länken i valfri kommunikationskanal online som du delar med personen som bjuds in.
  7. Vänta tills mottagaren accepterar inbjudan.
  8. Godkänn begäran om att gå med:
    1. Öppna gruppen.
    2. Hitta personen som väntar på att bli godkänd.
    3. Klicka på Godkänn.

Steg (mobilapp)

1. I Family Trees mobilapp trycker du på ikonen med 3 rader. Öppna funktionen Familjegrupper:
    • Apple iOS – nere till höger
    • Android – uppe till vänster
  2. Tryck på Familjegrupper.
  3. Leta reda på en grupp som du är administratör för och tryck på Visa grupp.
  4. Ovanför listan över medlemmar trycker du på personikonen.
  5. Du ser en lista med kontakter och olika sätt att skicka en inbjudan. Tryck på en person eller en inbjudningsmetod.
  6. Skicka inbjudan.
  7. När personen accepterar inbjudan visas namnet i gruppen för godkännande.
  8. Godkänn begäran om att gå med:
    1. Öppna gruppen.
    2. Hitta personen som väntar på att bli godkänd.
  9. Tryck på Godkänn.