Hur lägger jag till styv-, adoptiv- och fosterföräldrar till ett barn i Släktträdet?

Du kan ta med fler än en uppsättning föräldrar för en person, till exempel de biologiska föräldrarna och adoptivföräldrarna. Lägg först till föräldrarna i barnets uppteckning.

Steg (på webbplatsen)

1. I den övre menyn klickar du på Släktträdet och sedan på Trädet.
  2. Hitta barnet i den relation som du vill redigera.
  3. Klicka på barnets namn. I detaljerna som dyker upp klickar du på barnets namn igen.
  4. Klicka på fliken Detaljer.
  5. Gå till delen Familjemedlemmar .
  6. Leta reda på barnets namn under Föräldrar och syskon och klicka på ikonen Redigera  .
    1. Under förälderns namn klickar du antingen på + Lägg till släktskapsrelationstyp eller hittar släktskapsrelation till barnet och klickar på ikonen Ändra
    2. Klicka på nedåtpilen. Klicka på rätt relation. Förklara anledningen till ändringen och klicka sedan på Spara. Du kan också klicka på Radera och ta bort relationstypen.
    3. För att se en sammanfattning av barnets alla släktskapsdetaljer klickar du på Verktyg och sedan på Se alla ändringar.

Steg (mobilapp)

1. I mobilappen Släktträd navigerar du till barnets personsida med fel relationstyp.
  2. Tryck på fliken Föräldrar.
  3. Hitta barnets namn och tryck på ikonen Ändra.
  4. Tryck på rullgardinsmenyn för någon av föräldrarna för att se den aktuella relationstypen.
    • Om du vill ändra den aktuella relationstypen trycker du på Ändra.
    • Om du vill ta bort den aktuella relationstypen trycker du på Ta bort relationstyp.
    • Om du vill ange en relationstyp trycker du på Lägg till relationstyp.
  5. Tryck på nedåtpilen för typ av släktskapsrelation. Tryck på rätt relation.
  6. Förklara anledningen till ändringen och tryck på Spara.

Steg (Släktträdet Lite)

1. Logga in på Släktträdet Lite.
  2. Gå till personsidan för barnet med fel föräldrar.
  3. Under personens namn trycker du på Visa familj.
  4. Under Föräldrar och syskon letar du reda på barnets namn och trycker på ikonen Redigera
    • Om du vill ändra den aktuella relationstypen trycker du på den. Tryck på Redigera. Tryck på nedåtpilen och tryck sedan på släktskapsrelationen. Du kan lägga till ett datum för en händelse som skapade relationen. Förklara anledningen till ändringen och tryck på Spara.
    • Om du inte ser släktskapsrelationen trycker du på Lägg till släktskapsrelationstyp.Välj en relationstyp, förklara orsaken till ändringen och klicka sedan på Spara.