Hur använder jag FamilySearch Minnen för att bevara mina förfäders livsberättelser?

FamilySearch Minnen hjälper dig bevara foton, berättelser, dokument och ljudfilinspelningar om dina förfäder. Du kan använda minnen på FamilySearch webbplats och i mobilapparna FamilySearch.

Steg (på webbplatsen)

1. Logga in på FamilySearch och klicka på Minnen.
  2. Klicka på Översikt, Galleri, Personer eller Sök.
    • För att lära dig mer om FamilySearch minnen klickar du på Översikt.
    • Galleriet låter dig se och arbeta med alla minnesartiklar du laddade upp till FamilySearch:
      • Ladda upp nya foton, dokument och ljudfiler.
      • Lägg till berättelser om dina förfäder.
      • Gör en notering på dina minnen med titlar, beskrivningar och händelser.
      • Lägg till taggar som länkar minnen till personer i Släktträdet.
      • Lyssna på ljudfiler som du har laddat upp.
      • Dela upp dina minnen i album.
      • Arkivminnen
      • Bokmärke för favoritminnen
      • Radera minnen.
    • Personer, gruppera minnen för personer i album Du kan se minnen som du har lagt till och objekt som andra användare har lagt till.
    • För att söka efter personer, platser, händelser eller dokumenttyper klickar du på Sök.

Steg (mobilappen Minnen)

Appen FamilySearch Minnen visar minnen som du har lagt till och låter dig lägga till nya objekt.

• Överst trycker du på en ikon för att bara se foton, dokument, berättelser eller ljudfiler.
  • Längst ner klickar du på + och laddar upp nya minnesartiklar.
  • Visa minnena du laddade upp.
  • Tryck på ett minne. Du kan lägga till titlar, taggar och kommentarer.
  • Lägg till ljudfiler om ett foto.
  • Redigera en berättelse.
  • Lägg till detaljer som datum och platser.
  • Markera ett minnesobjekt som offentligt eller privat.
  • Lägg till ett objekt i ett album.
  • Flytta ett objekt till Arkiv.
  • Radera minnesobjektet.
  • Rapportera missbruk
  • Dela minnet

Öppna menyn: 3 rader längst ner på Apple iOS-enheter; överst på Android-enheter. På större skärmbilder visas några alternativ i den nedre banderollen.

• Tryck på Album och organisera dina minnen i album.
  • För att söka efter ett minnesobjekt trycker du på Hitta längst ner.
  • Se dina arkiverade och nyligen raderade objekt.

Steg (mobilappen Släktträdet)

I mobilappen Släktträdet kan du se minnen om dina förfäder.

1. Gå till detaljerna om en förfader.
  2. Under den mörka banderollen trycker du på Minnen.
    1. Överst trycker du på en ikon för att bara se foton, berättelser, dokument eller ljudfiler.
    2. Längst ner trycker du på + och lägger till ett minne för personen.
    3. För att redigera ett minnesobjekt trycker du på minnet.
    4. Använd ikonerna när du lägger till taggar, ämnen, berättelser eller ljudfiler till minnesobjektet. Små skärmbilder innehåller bara ikoner för hur man lägger till taggar och identifierar personer i minnet.
    5. Överst ger ikonen tre punkter fler alternativ:
      1. Rotera åt höger.
      2. Radera
      3. Rapportera missbruk
      4. Visa detaljer
      5. Liten skärmbild: Spela in ett minne, kommentarer, ladda ner (på Android).
    6. Dela ditt minne med andra
      1. Apple iOS: Tryck på ikonen längst ner till vänster
      2. Android: tryck på de tre prickarna och sedan på Dela

Steg (Släktträdet Lite)

Släktträdet Lite stöder inte funktionen Minnen.