Hur lägger jag till en ej sammanlänkad person i Släktträdet?

Du kan lägga till personer som inte är länkade till din släktlinje.

Du kan lägga till en ej sammanlänkad person som sannolikt har en släktskapsrelation som du inte kan verifiera. Du kan till exempel lägga till personer som har samma efternamn och som bodde inom samma mycket begränsade geografiska område som kända förfäder.

Tips: När du lägger till en ej sammanlänkad person är det bra att registrera den nya uppteckningens id-nummer eller följa den personen för framtida referens.
Tips: För att hitta bidrag du har gjort på webbplatsen klickar du på Mina bidrag och sedan på Mina ändringar. Klicka på Privata personer för att hitta ej sammanlänkade levande personer som du har lagt till.

Steg (på webbplatsen)

1. När du är inloggad på FamilySearch.org klickar du på Släktträdet och väljer vilket alternativ som helst i listrutemenyn.
  2. Klicka på Senaste på menyraden längst upp på sidan.
  3. Längst ner på listan över senaste klickar du på Lägg till ej sammanlänkad person.
  4. För in uppgifter om personen och klicka på Nästa.
  5. Gå igenom sökresultaten. Om du hittar rätt person klickar du på Visa person.
  6. Om du inte ser personen i sökresultaten klickar du på Skapa person.

Steg (mobilapp)

1. I mobilappen Släktträdet öppnar du din lista över nyligen visade personer:
    • Android: I det övre högra hörnet trycker du på ikonen som ser ut som två personer.
    • Apple iOS: I verktygsraden längst ner trycker du på Senaste.
  2. Skrolla längst ner i listan. Om din lista är lång väntar du på att listobjekt ska läsas in och fortsätter skrolla.
  3. Tryck på Lägg till ej sammanlänkad person.
  4. För in information om personen och klicka på Fortsätt.
  5. Gå igenom sökresultaten. Om du hittar rätt person klickar du på Lägg till person.
  6. Om du inte ser personen i sökresultaten klickar du på Skapa ny.

Steg (Släktträdet Lite)

Funktionen Lägg till ej sammanlänkad person är för närvarande inte tillgänglig i Släktträdet Lite.