Hur raderar jag en person från Släktträdet?

Innan du börjar

Du kan radera ett namn i Släktträdet under dessa omständigheter:

• Personen är avliden. du skapade profilen; ingen annan användare har ändrat den.
  • Profilen är för en levande person som du har lagt till i Släktträdet.

Du kan inte radera ett namn i Släktträdet om du ser "Det går inte att radera personen". Meddelandet innebär att en annan användare har redigerat profilen.

Om du inte kan radera en uppteckning, ta inte bort information för att dölja den. Kontakta i stället FamilySearch Support.

Om du hittar en profil som en annan ändrade för att dölja uppteckningen, använd funktionen "Rapportera övergrepp". En intern grupp kan gå igenom situationen och vidta lämpliga åtgärder.

Vad du kan vänta dig

När du raderar en person sker följande:

• Släktträdet tar bort eventuella släktskapsrelationer med andra personer.
  • Ingen kan ändra profilen.
  • Du kan bara söka efter personen via id.

Senaste ändringarna gör att du kan återställa en raderad profil eller släktskapsrelation.

Steg (på webbplatsen)

1. Logga in på FamilySearch och klicka på Släktträdet. Klicka sedan på Släktträdet.
  2. Hitta den profil du vill radera.
  3. Klicka på namnet. I detaljerna som dyker upp klickar du på namnet igen.
  4. Klicka på fliken Detaljer.
  5. Till höger hittar du Verktyg.
  6. Klicka på Radera person. Om Radera person är gråmarkerad kan du överväga följande alternativ:
    • Om personen aldrig existerat kontaktar du FamilySearch Support.
    • Radera släktskapsrelationer.
    • Slå ihop dubblettuppteckningar.
    • Ändra felaktig information.
    • Lägg till källinformation.
  7. Gå igenom informationen i fönstret Radera person.
  8. Ange en anledning till varför du vill radera profilen.
  9. Markera rutorna för att markera att du granskat släktbanden och tagit med en motivering.
  10. Klicka på Radera.

Steg (mobilapp)

1. I mobilappen Släktträdet går du till personsidan för den person du vill radera.
  2. Tryck på de tre prickarna längst upp till höger.
    • Android: Tryck på Radera person.
    • Apple iOS: Tryck på Mer och sedan på Radera person.
    • Om du får ett meddelande om att du inte kan radera profilen kan du skicka in en begäran till supporten.
  3. Gå igenom informationen i fönstret Radera person.
  4. Ange en motivering.
  5. Tryck på Radera.

Steg (Släktträdet Lite)

Släktträdet Lite har inget alternativ att radera en profil i Släktträdet.