E fa'apefea ona ou malamalama i taunu'uga o la'u sa'iliga i Fa'amaumauga o Talafa'asolopito?

A uma ona fa'atino se sa'iliga i fa'amaumauga o Talafa'asolopito o le FamilySearch, ua e va'aia se itulau o i ai taunu'uga o la'u sa'iliga. O le vaega tele i luga o le itu taumatau o lo'o fa'aalia ai ni sa'iliga talafeagai e fetaui i ai. O le vaega i le itu agavale e fa'aali atu ai au tu'utu'uga o le sa'iliga ma tu'u atu ia te oe ni filifiliga e fa'amama ai au taunu'uga pe sui ai fo'i au tu'utu'uga o lau sa'iliga.

Manatua: Afai e te le mauaina le fa'amatalaga na e fa'amoemoeina, ia toe taumafai e fa'aeseese au saili'iliga.

  • Fa'ateleina pe fa'aiti'itia le fa'asologa o aso.
  • Fa'aopoopo pe ave ese fa'amatalaga. Mo se fa'ata'ita'iga, afai e te sa'ili'ili i se taulaga ma se itumalo na fanau ai, taumafai e sa'ili na o le itumalo.
  • Nai lo lena, sa'ili mo se tagata o le aiga.
  • Sa'ili mo tamaitai i le fa'aaogaina o o latou igoa a o le'i fa'aipoipo fa''apea fo'i ma o latou igoa fa'aipoipo. E mafai fo'i ona e sa'ili ia na o le igoa muamua o se tamaitai ma le igoa o lona to'alua po o matua.
  • Fuafua aso ma nofoaga.

Fa'amaumauga ma fa'ailoga o Faaputuga

I le pito i luga o le itulau o taunu'uga e lua fa'ailogaFa'amaumauga ma Fa'aputuga.

  • O le fa'ailoga o Fa'amaumauga o lo'o fa'aalia i le Tiumasani. O lo'o fa'aali atu i lenei mea ia fa'amaumauga e fetaui ma la'u sa'iliga.E fa'aali muamua mai e le itulau le mea e sili ona latalata i ai. 
    • O nisi vaega o sa'iliga e sili atu ona taua na'i lo isi o lo'o sa'ilia taunu'uga. Mo se fa'ata'ita'iga, o se fa'aiu e tutusa le tulaga e maualuga atu na'i lo se fale e tutusa.
    • O se tulaga e tutusa lelei e maualuga atu na'i lo le mea e latalata i ai. Afai o misi ni fa'a'upuga e sa'ili ai, o le a maualalo le tulaga o le pepa fa'amaumau.
  • O le fa'ailoga o le Fa'aputuga o lo'o fa'aalia ai fa'aputuga uma o lo'o i ai fa'amaumauga e fetaui ma la'u sa'iliga. Kiliki se tasi pe sili atu o fa'aputuga e fa'amama ai taunu'uga o la'u sa'iliga i le na o na fa'aputuga.

A'ofaiga o taunu'uga e fa'aali

I lalo ifo o le ulutala o taunu'uga o le sa'iliga, e te va'aia ai le a'ofaiga o taunu'uga o lo'o i le itulau o i ai ne'i, fa'atasi ai ma le a'ofaiga atoa o taunu'uga (mo se fa'ata'ita'iga, 1–20 o le 579 taunu'uga). E mafai ona e su'ia le a'ofaiga o taunu'uga o lo'o fa'aalia i le itulau e tasi i le 20, 50, po o le 100.

Avanoa i luga o le fa'ailoga Fa'amaumauga

I luga o le fa'ailoga Fa'amaumauga, o lo'o i ai taunu'uga i se laulau. O koluma ta'itasi o lo'o i ai fa'amatalaga e fesoasoani ia te oe e su'e ai fa'amaumauga e te mana'o i ai:

  • Suafa. Kiliki le igoa e tatala ai le muai va'aiga. Kiliki < ma mafaufau > e vave tagai i taunu'uga o lau sa'iliga.
  • Mea na tutupu. O le koluma o Mea na Tutupu e a'otele ai mea na tutupu, aso, ma nofoaga o lo'o i luga o le fa'amaumauga.
  • So'otaga. O le koluma o So'otaga o lo'o fa'aalia ai isi tagata o lo'o i luga o le fa'amaumauga ma a latou so'otaga i le tagata autu. Afai o lo'o avanoa le koluma, e leai ni so'otaga fa'aleaiga o lo'o i ai i fa'amatalaga o lo'o fa'asino'upuina. Ae pe'ita'i, atonu o le a fa'aali mai pe'a so'otaga i le uluai fa'amaumauga.
  • Maimoa O lo'o i ai i lenei koluma le tolu o aikona nei e fa:
    • O le aikona lenei o lona uiga ua uma ona fa'apipi'i le fa'amaumauga i se tagata i le Gafa o le Aiga. Kiliki le aikona e va'ai ai po o ai e ona ia fa'amaumauga o lo'o fa'apipi'i atu ai.
Historical Records--Record is Already Attached

    • Kiliki le aikona lenei tagai i fa'amatalaga auili'ili o fa'amaumauga i luga o se screen fou.
Historical Records--Record Details

    • O lenei aikona o lona uiga o lo'o maua se ata fa'afuainumera i luga o le FamilySearch. Kiliki e matamata ai i le ata.
Historical Records-- Digital Image is Available

    • O le aikona lenei o lona uiga o le ata o lo'o i luga o se uepisaite fa'apa'aga. O nisi uepisaite fa'apa'aga e mana'omia ai se lesitala e va'ai ai i ata. Kiliki le aikona e matamata ai i le ata pe alu i le uepisaite fa'apa'aga e matamata ai i le ata.
Historical Records--Image is on a Third-Party Website

 

O le fa'ailoga o Fa'aputuga

Ina ia va'ai po o le fea fa'amaumauga o lo'o i ai fa'amaumauga e tutusa ma au tu'utu'uga o sa'iliga, kiliki le fa'ailoga o le Fa'aputuga.

O lo'o fa'ailoa mai fo'i i lenei fa'ailoga po o fe'a o fa'aputuga o lo'o i ai ata po o ata i luga o saite fa'apa'aga:
 

  • O lenei aikona o lona uiga o ata fa'afuainumera o lenei fa'aputuga o lo'o maua i le FamilySearch.
Historical Records-- Digital Image is Available

  • O le aikona lenei o lona uiga o ata fa'afuainumera o lo'o i luga o se uepisaite fa'apa'aga. O nisi uepisaite fa'apa'aga e mana'omia ai se lesitala e va'ai ai i ata.
Historical Records--Image is on a Third-Party Website

E mafai ona e fa'avasegaina la'u sa'iliga i fa'amaumauga e o'o atu i le luasefululima (25) o fa'aputuga ua lisi'ina. Kiliki le pusa e siaki ai o fa'aputuga ta'itasi, ona kiliki le'a o le Fa'amama Ne'i Fa'amaumauga.

Taunu'uga o le sa'iliga o le lolomi'ina

Ina ia lolomi le itulau o lo'o i ai ne'i o taunu'uga o sa'iliga, fa'aaoga le fa'agaoioiga o le lolomiga o lau palausa. E mafai fo'i ona e filifili nisi po o taunu'uga uma o lau mausi (mouse), ona kopi le'a ma fa'apipi'i i se polokalama o le fa'agasologa o upu.

Tusiga feso'ota'i

E fa'apefea ona ou auina atu taunu'uga o la'u sa'iliga i Fa'amaumauga o Talafa'asolopito?

moduleTitle