Faʻafefea ona ou faʻauluina igoa Scandinavian i le Family Tree?

Amata i le 1800s tagata i Tenimaka (Denmark) amata ona faʻaaoga faa'iu o igoa na faʻaaoga mai le tasi augatupulaga i le isi. Suetena (Sweden) na faʻamutaina le faʻaaogaina o le fa'ailoga igoa system i le 1901, Finelani (Finland) i le 1921, ma Nouei (Norway) i le 1923. O loʻo faʻaaogaina pea e Iselani (Iceland) fa'ailoga igoa.

O fa'ailoga igoa e faʻavae ile igoa muamua ole tama. O le igoa mulimuli na suia i augatupulaga taʻitasi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le atalii o John Andersson o Sven na igoa ia Sven Johnsson. O le afafine o Ioane o Ane sa igoa ia Ane Johnsdatter. Eseesega o fa'aiʻuga na faʻaaogaina i atunuʻu eseʻese. Tenimaka (Denmark) ma Nouei (Norway) masani ona faʻaaogaina -sen ma -datter, Sweden e faʻaaoga -sson ma -dotter, ma I Iceland e faʻaaogaina le -son ma -dóttir. O igoa faaiu i Finelani (Finland)e eseese i sisifo ma sasaʻe. I sisifo patronymic faaiu sa masani ona faʻaaogaina, ma sa faʻamaumauina ma soʻoga Suetena (Sweden) poʻo Finnish, -sson poʻo -poika mo tama ma -dotter ma -tytär mo teine. Sa fa'aaoga e tagata i Finelani i sasa'e ia fa'aiu o aiga.

O fa'amaumauga mai Scandinavian e mafai fo'i ona aofia ai le nofoaga e nofo ai se tagata (igoa o le fa'atoaga) po o le galuega i le igoa, ina ia fesoasoani e iloagofie ai le igoa o le tasi tagata mai le isi.

Afai na soifua se tagata i le taimi na fa'aaoga ai le fa'aigoaina o le tagata, fa'amolemole ia mulimuli i nei ta'iala pe a taina le igoa i le Gafa o le Aiga.

Igoa mulimuli o le Patronymic (Fa'ailoga)

  • I le avanoa o lo'o iai Fa'aiu, tu'u i totonu na'o faailoga faaiu o le tagata. Aua le aofia ai igoa o faʻatoʻaga poʻo galuega.
  • Afai o le igoa mulimuli sa faapu'upu'u i luga o faʻamaumauga, sipela loa. Mo se faʻataʻitaʻiga, tu'u i totonu Ane Andersdr. pei o Ane Andersdatter .

Igoa o faʻatoʻaga

Tu'u i totonu igoa faʻatoʻaga o se vaega o le mea na tupu igoa-nofoaga, ae le'o se vaega o le igoa mulimuli. ( faa'iu) O faʻatoʻaga poʻo ni nuʻu e tatau ona tu'u i totonu o se nofoaga muamua, poʻo se nofoaga laʻititi.

Galuega

Tu'u i totonu galuega i le Isi vaega o Faamatalaga,, ae le'o se vaega o le igoa fa'aiu.

Mo nisi faʻamatalaga

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i igoa faʻapitoa i atunuʻu taʻitasi, faʻamolemole asiasi i le FamilySearch Wiki:

Tusitusiga feso‘ota'i

E faʻafefea ona ou faʻauluina igoa i Family Tree?
E faʻafefea ona ou faʻauluina aso ma nofoaga i totonu o Family Tree?
E faʻafefea ona ou faʻaopopoina mea na tutupu fa'aleatunuʻu ma mea moni i se tagata i le Family Tree?

Pe na aoga lenei mea?