Hvordan kan jeg knytte en historisk opptegnelse til en person i Slektstre?

0:00 / 0:00
videoCompanion
How Do I Attach Record Hints Using the New Source Linker?

Bruk kildekobleren til å legge til historiske opptegnelser som en kilde til dine forfedre i Slektstre.

Trinn (nettsted)

1. Logg inn på FamilySearch.
    2. Øverst på siden klikker du på Søk.
    3. Klikk på Opptegnelser.
    4. Skriv inn søkeordene, og klikk på Søk.
    5. Klikk på søkeresultatet som interesserer deg.
    6. Klikk på Knytt til Slektstre.(Tilknyttet i Slektstre til [navn] vises hvis opptegnelsen allerede er tilknyttet som en kilde.)
    7. Finn din slektnings navn under "Loggliste" eller "Mulige treff". Klikk på Velg.
      • Hvis du ikke ser et treff, søk isteden med ID-nummer og klikk på Velg.
      • Hvis du ikke vet ID-nummeret, klikk på tilbake-knappen i nettleseren for å gå tilbake til forrige side.Du kan forsøke å tilknytte opptegnelsen på nytt når du har den nødvendige informasjonen.
    8. Når Kildekobleren åpnes, ser du to kolonner. Til venstre er informasjonen fra den historiske opptegnelsen. Til høyre er informasjonen fra Slektstre.
    9. Hvis informasjonen i den historiske opptegnelsen stemmer overens med personen til høyre, klikk på Sammenlign.
    10. Klikk på Legg til for å legge til den nye informasjonen til vedkommende.
    11. Skriv inn en forklaring, og klikk på Tilknytt.
      • Du ser en liten nedtrekksmeny hvis informasjonen fra det historiske dokumentet samsvarer med mer enn én person.For å se en liste over navn, klikk i menyen. Velg et treff.
      • Hvis informasjonen i det historiske dokumentet ikke samsvarer med slektningen din, klikk på Ikke et treff. Skriv inn en forklaring, og klikk på Lagre.
      • Hvis du er usikker, klikk på Avbryt.
    12. Hvis Kildekobleren finner treff mellom opptegnelsen og andre familiemedlemmer, vises knappen Sammenlign ved siden av hvert familiemedlem. Klikk på Sammenlign, og fortsett for hvert ekstra familiemedlem.
      • Noen opptegnelser inneholder informasjon om en person som ennå ikke er knyttet til familien. Klikk på Legg til, og opprett en person i Slektstre.

Trinn (mobil-appen)

1. Åpne mobilappen Family Tree.
    2. Trykk på Søk i historiske opptegnelser
      • Apple iOS: Trykk nederst til høyre på de 3 menylinjene. I menyen trykker du på Søk i historiske poster.
      • Androide: Øverst til venstre trykker du på de 3 menylinjene. I menyen trykker du på Søk i historiske poster.
    3. Skriv inn søkeordene dine, og klikk på Søk.
    4. Klikk på søkeresultatet som interesserer deg.
    5. Trykk på Legg ved slektstreet.Hvis du ser "Tilknyttet i Slektstre til [navn]" eller "Tilknyttet [navn]", er opptegnelsen allerede tilknyttet som en kilde.
    6. Finn din forfedres navn i listen over mulige treff. Klikk på Velg.
      • Hvis du ikke ser et treff, trykker du på Finn etter ID. Under personens informasjon trykker du på Velg.
      • Hvis du ikke vet ID-nummeret, fortsett å lete til du har nok informasjon til å fortsette.
    7. Når Kildekobleren åpnes, ser du to kolonner. Til venstre er informasjonen fra den historiske opptegnelsen. Til høyre er informasjonen fra Slektstre.
    8. Se gjennom informasjonen. Du kan legge til informasjon fra oppføringen i Slektstre-profilen. Trykk pilene ved siden av informasjonen du vil legge til.
    9. Trykk på Ja, legg ved.
    10. Hvis Source Linker samsvarte oppføringen med andre familiemedlemmer, vises en Se gjennom andre-liste. Trykk på et navn i listen. Hvis systemet ikke kan avgjøre hvem kampen er, trykker du for å finne et treff. Til høyre for riktig navn, trykk i sirkelen. Trykk deretter på Fortsett. Se gjennom informasjonen, og trykk Ja vedlagt. Gjenta for andre på posten.

Trinn (Family Tree Lite)

Du kan ikke søke etter og tilknytte historiske opptegnelser i Slektstre mini. Vennligst bruk det vanlige FamilySearch-nettstedet eller mobilappen.