Hvordan kan jeg opprette en kilde i Slektstre?

Hvis du bruker en kilde som ikke finnes på FamilySearch, må du manuelt oppgi tittelen, nettsiden, henvisningen og notene. Du kan deretter tilknytte kilden der det trengs.

Når du skriver inn kilden, bør du oppgi nok informasjon til at en annen kan finne den.

Trinn (nettsted)

1. Når du er logget inn på FamilySearch, navigerer du til personsiden til personen som kilden gjelder.
  2. Vis personens kilder eller deres kilde til slektsrelasjoner
    • Hvis kilden handler om en person, klikk på fanen Kilder.
    • Hvis kilden handler om et parrelasjon, klikk på fanen Detaljer. Bla ned til delen Familiemedlemmer, og klikk på rediger-ikonet ved siden av parets ekteskapsinformasjon.
    • Hvis kilden handler om en foreldre-barn-relasjon, klikk på fanen Detaljer. Bla ned til delen Familiemedlemmer, og klikk på rediger-ikonet ved siden av barnets navn.
  3. Klikk på Legg til kilde.
  4. Skriv inn kildeinformasjonen i de respektive feltene, inkludert begrunnelsen for å tilknytte en kilde.
  5. (Valgfritt) Som standard er den lille ruten ved siden av Legg til i Min kildeboks avmerket. For å knytte den samme kilden til andre personer eller relasjoner, lar du den være avmerket. Du kan deretter bruke kildeboksen til å tilknytte den der det trengs, uten å måtte skrive den inn igjen.
  6. Klikk på Lagre

Den nye kilden legges til personen eller slektskapsrelasjonen du valgte.

Trinn (mobilapp)

I mobilappen Slektstre kan du ikke legge til kilder til parrelasjon eller foreldre-barn-relasjoner. Du kan imidlertid likevel legge til en kilde til en person.

1. Naviger til personsiden til personen som kilden gjelder.
  2. Trykk på fanen Kilder.
  3. Trykk på +.
  4. Klikk på et av alternativene:
    • For å søke i databasen for opptegnelser etter en kilde som skal tilknyttes, trykk på Søk i opptegnelser.
    • Hvis kilden er på Internett, trykk på Legg til en kilde med en nettside.
    • Hvis du vil bruke et digitalt bilde, trykk på Legg til en kilde med et fotografi.
  5. Hvis du trykket for å legge til en kilde med et fotografi, trykk på Legg til fotografi. Du kan ta et fotografi med enheten din. Du kan velge et fotografi fra enheten eller filene dine. Du kan gå til galleriet i FamilySearch for å velge bildet.
  6. Oppgi kildeinformasjonen i de respektive feltene. Ta med en begrunnelse til å tilknytte kilden.
  7. Trykk på Lagre.

Den nye kilden vises i listen over kilder for personen.

Trinn (Slektstre mini)

Kilder kan ikke legges til gjennom Slektstre mini. Gå heller til det fullstendige nettstedet.

Beslektede artikler

Hvordan kan jeg legge til en ekstern kilde i Slektstre?