Hvordan kan jeg legge til en ekstern kilde i Slektstre?

Noen ganger finner du kilder som ikke er tilgjengelige på FamilySearch. Du finner dem på et annet nettsted, eller du har en papir- eller digital kopi. Du kan skrive inn informasjonen for å legge til disse kildene i Slektstre. Når du skriver inn kilden, kan du enten koble den til nettkopien eller tilknytte en digital kopi.

En digital kopi har andre fordeler:

• En digital kopi bevarer kilden for fremtidige generasjoner.
  • Når folk ser en digital kopi, føler de seg mer knyttet til forfedrene sine.
  • Den digitale kopien kan gi ledetråder som andre slektsforskere kan følge.

I kildeboksen og i Slektstre kan du identifisere disse eksterne kildene ved hjelp av dette ikonet:

Icon of the planet Earth

Før du begynner

Hvis kilden er på Internett, kopierer du nettadressen. Hvis du har papirkopier, lagrer du dem i digitalt format på datamaskinen.

• Vi godtar .jpg-, .png-, .tif-, .bmp- og .pdf-filer. (Bruk .pdf for dokumenter på flere sider.)
  • Maksimal filstørrelse er 15 MB.

Du kan legge til minner som kilder hvis personen som kilden dokumenterer, er død. Du kan ikke tilknytte minner som kilder for levende personer. Du kan imidlertid bruke Slektstre-appen til å tilknytte et bilde fra telefonen som en kilde.

Trinn (nettsted)

1. Logg deg på FamilySearch og naviger til Person-siden til personen du vil knytte kilden til.
  2. Klikk på fanen Kilder
  3. Hvis kilden er tilknyttet denne personen, åpner du kilden:
    1. Klikk på kildens tittel.
    2. Klikk på Rediger. Hvis du opprettet kilden, kan du klikke på Nettside eller Legg til et minne. Hopp over Trinn 5. Ellers kan det hende du må legge til koblingen eller bildet som en ny kilde. Fortsett med Trinn 4.
  4. Hvis kilden ikke er tilknyttet denne personen, klikker du på Legg til kilde.
  5. Endre eller oppgi informasjon om kilden. I delen Nettside velger du hvor den digitale kopien befinner seg:
    • Hvis den er på et annet nettsted, lar du nettadressen være valgt og kopierer nettadressen til feltet.
    • Hvis den er på datamaskinen eller i FamilySearch Minner-galleriet, klikker du på Legg til et minne.
      • Hvis den digitale kopien finnes i FamilySearch Minner-galleriet, klikker du på Velg fra Galleri. Velg bildet du ønsker, og Klikk på Tilknytt.
      • Hvis den digitale kopien er på datamaskinen, klikker du Last opp minne. Finn filen på datamaskinen, og bekreft at du har rettigheter til å laste opp dette bildet.
  6. Klikk på Lagre.

Trinn (mobilapp)

1. I Slektstre-appen navigerer du til Person-siden til en person du vil knytte en kilde til.
  2. Trykk på fanen Kilder.
  3. Hvis kilden er tilknyttet denne personen, åpner du kilden:
    1. Trykk på kildens tittel.
    2. Trykk på de tre prikkene øverst i høyre hjørne og deretter på Rediger. Apple iOS har muligheten til å veksle mellom Foto og Nettside. Dette alternativet er ennå ikke tilgjengelig for Android, men det er mulig å legge til disse elementene som nye kilder. Fortsett til Trinn 4 for disse instruksjonene.
      • Hvis du vil laste opp et bilde, trykker du på Foto og deretter på Legg til fotografi. Du kan deretter ta eller laste opp et fotografi fra enheten eller fra minneelementene som allerede finnes i galleriet. For å få tilgang til galleriet trykker du på nedtrekksmenyen Bildebibliotek og deretter på FamilySearch.
      • Trykk på Nettside for å sette inn en kobling. Fyll ut kildetittelen, koblingen til nettsiden og henvisningene, så vel som annen informasjon du ønsker å oppgi.
    3. Trykk på Lagre.
  4. For å legge til en kilde trykker du på + ikonet
  5. Endre eller oppgi informasjon om kilden.
    • Trykk på Søk i opptegnelser for å tilknytte en kilde fra FamilySearch eller noen av våre partneres opptegnelsessamlinger.
    • Trykk på Legg til en kilde med en nettside hvis den finnes på et annet nettsted. Fyll ut kildetittelen, koblingen til nettsiden og henvisningene, så vel som annen informasjon du ønsker å oppgi.
    • Hvis du vil tilknytte et bilde, trykker du på Legg til kilde med foto. Du kan deretter ta eller laste opp et fotografi fra enheten eller fra minneelementene som allerede finnes i galleriet. Merk: For å få tilgang til galleriet ditt trykker du på Mine minner i Android. For iOS trykker du på nedtrekksmenyen Bildebibliotek og deretter på FamilySearch.
  6. Trykk på Lagre.

Trinn (Slektstre mini)

Slektstre mini har ikke Kilder-funksjonen. Gå inn på det fullstendige nettstedet for å behandle kildene som er knyttet til dine forfedres opptegnelser.

Resultater

Hvis du legger til eller redigerer en nettadresse, kontrollerer FamilySearch den for å påse at den har innhold som passer for Slektstre. Hvis nettstedet er godkjent for bruk i Slektstre, kan du lagre kilden og fortsette.

Hvis nettstedet ennå ikke er godkjent for Slektstre, ber systemet deg om å sende inn nettadressen for behandling. Etter behandling mottar du en e-postvarsling. Da må du komme tilbake til Slektstre og skrive inn nettadressen på nytt. Dette skjer vanligvis når du kobler til en personlig blogg, et bildedelingsnettsted, et Google-dokument eller et lignende nettsted som ikke overvåker innhold.

Hvis du legger inn et nettsted som FamilySearch anser som upassende, kan du ikke lagre kilden.

Beslektede artikler

Hva er kilder i Slektstre?
Hvordan kan jeg laste opp minner til FamilySearch?