Hvordan legger jeg til eller endrer et profilbilde i Slektstre?

Profilbilder knytter et ansikt til dine slektningers navn. I Slektstre kan alle ha et profilbilde. Profilbildet vises flere steder på nettstedet Slektstre og i mobilappen.

Hvis en person mangler et profilbilde, viser Slektstre silhuetten av mann eller kvinne i stedet.

Alle brukere av Slektstre ser det samme profilbildet for hver person i Slektstre. Hvis du endrer et profilbilde, vil alle andre brukere som kan se vedkommende, se det nye profilbildet.

Vi anbefaler ikke å bruke et privat minne som et profilbilde. Hvis du gjør det, lager Slektstre en kopi av det private bildet som kan vises offentlig som et profilbilde eller når du redigerer profilbildet.

Trinn (nettsted)

1. I Slektstre på nettstedet FamilySearch, vis personsiden.
  2. Klikk på silhuetten eller profilbildet.
  3. Klikk på en av fanene:
    • Bilder: Fotografier som allerede er knyttet til denne personen.
    • Last opp foto: Last opp et nytt bilde fra datamaskinen.
    • Velg fra Galleri: Fotografier fra minnegalleriet ditt.
  4. Velg eller last opp fotoet du ønsker å bruke som profilbilde.
  5. Juster profilbildet slik at det vises slik du ønsker det:
    • Bruk knappene til å justere fotoets størrelse og orientering.
    • Dra fotoet til den delen du ønsker å bruke, er i sirkelen.
  6. Klikk på Lagre.

Trinn (mobilapplikasjon)

Hvis det ikke finnes noe profilbilde, hopp over trinn 3 og 4:

1. I mobilappen Slektstre, vis personsiden.
  2. Trykk på silhuetten eller profilbildet.
  3. Trykk på blyantikonet. Hvis du ikke ser blyantikonet, trykk på bildet. Ikonet vises til høyre.
  4. Trykk på Erstatt profilbilde.
  5. Hvis du er på en Android-enhet, trykk på en av valgmulighetene:
    • For å ta et nytt foto, trykk på Kamera. Ta deretter fotoet og last det opp til FamilySearch.
    • For å bruke et foto som er på enheten din, trykk på Fil. Velg deretter fotoet og last det opp til FamilySearch.
    • For å bruke et foto som allerede er lastet opp til FamilySearch og tagget til denne personen, trykk på Tilknyttede fotografier.
    • For å bruke et foto som du lastet opp til FamilySearch, trykk på FamilySearch Galleri. Du ser fotografier som ennå ikke er tagget til personen.
  6. Hvis du er på en Apple iOS-enhet, trykk på ett av alternativene:
    • Ta bilde lar deg ta et nytt foto med enheten din.
    • Hvis fotoet er på enheten din, trykk på Kameraliste.
    • For å bruke et foto i filene dine, trykk på Mine filer.
    • Vedlagte fotografier lar deg velge mellom andre fotografier som er tagget til personen.
    • Hvis du har lastet opp fotografiet til FamilySearch, men ennå ikke har tagget det til denne personen, trykk på Mitt FamilySearch galleri.
  7. Trykk på fotoet du ønsker å bruke.
  8. Bruk den grønne prikken for å justere størrelsen på taggen.
  9. Flytt taggen slik at den dekker den delen av fotoet som du ønsker å bruke.
  10. Trykk på Lagre.

Trinn (Family Tree Lite)

Slektstre mini bruker ikke profilbilder.

Resultater

Når du legger til et foto, legger systemet det til i Minner for personen.

Hvis du har lastet opp et nytt foto, vises et grønt klokkeikon i silhuetten mens FamilySearch viser bildet. Prosessen tar vanligvis ca. 15 minutter.