Hvordan kan jeg tagge minner om mine forfedre eller slektninger i Slektstre?

Tagging av fotografier og dokumenter identifiserer personene som er i dem. Tagger kan også sørge for at fotografiet eller dokumentet vises sammen med personens opptegnelse i Slektstre.

Du kan tagge opptil 1000 minner til en person i Slektstre. Det finnes ingen grense for antall tagger i et gitt fotografi eller dokument. Men når du legger til en tag på et fotografi, må du starte hver tag på forskjellige steder i bildet. Systemet lar deg ikke legge en ny tag oppå en eksisterende tag. Hvis et fotografi har en tag i helskjerm, må du forminske den for å legge til flere tagger.

Du kan legge til en tag til et minne, uansett hvem som lastet det opp.

Trinn (nettsted)

På nettstedet er taggene firkanter med et navn under.

1. Logg inn på FamilySearch.org, og klikk på Minner.
  2. Klikk på Galleri i nedtrekksmenyen.
  3. For å se fotografiene dine, klikk på kamera-ikonet. For å se dokumentene dine, klikk på dokument-ikonet.
  4. (Valgfritt) For bare å se fotografier uten tagger eller dokumenter, klikk på ned-pilen ved siden av Ordne og klikk deretter Ikke tagget.
  5. Klikk på fotografiet eller dokumentet som du ønsker å tagge.
  6. Klikk der taggen burde være på bildet.
    • For pdf-filer kan du ganske enkelt gå til søkefeltet “Hvem er i dette minnet?” og skrive inn navnet på forfedrene. Du kan ikke plassere en tag på et bestemt sted i en pdf-fil.
  7. (Valgfritt) For å gjøre taggen større eller mindre, klikk på den grønne sirkelen og dra den til riktig størrelse.
  8. (Valgfritt) For å omplassere taggen, klikk i taggen og dra den til ønsket posisjon.
  9. Oppgi navnet på personen i tekstboksen. Når du skriver, vil navn på dine forfedre og slektninger i Slektstre komme opp.
    • Hvis det riktige navnet kommer opp, klikk på det. Minnet er nå knyttet til dette navnet i Slektstre.
    • Hvis det riktige navnet ikke kommer opp, skriv ferdig navnet og klikk på Legg til ny. Dette minnet er ennå ikke knyttet til Slektstre. Hvis personen er i Slektstre, klikk på Knytt til Slektstre, og finn personen ved hjelp av hans eller hennes ID-nummer.
  10. Gjenta for alle i fotografiet eller dokumentet.

Trinn (mobilappen Slektstre)

I mobilappen er tagger sirkler med et navn under dem.

For å tagge et fotografi eller et dokument ved hjelp av mobilappen Slektstre må fotografiet eller dokumentet allerede være tagget til noen i Slektstre. Du kan bruke appen for å legge til flere tagger.

1. I mobilappen Slektstre, vis personsiden til en person som allerede er tagget i minnet.
  2. Trykk på Minner.
  3. Trykk på bildet som du vil tagge.
  4. Trykk på bildet.
  5. Trykk på ikonet som ser ut som en person med enten et + eller et tall. Alle gjeldende tagger vises.
  6. Trykk på stedet der taggen burde være. For pdf-filer oppgir du navn eller ID til slektningen – du kan ikke plassere det på et bestemt sted i filen.
  7. (Valgfritt) For å gjøre taggen større eller mindre, trykk på den grønne sirkelen og dra den til riktig størrelse.
  8. (Valgfritt) For å omplassere taggen, klikk i sirkelen og dra den til ønsket posisjon.
  9. Trykk på Legg til navn. En liste over personer som er lagret i mobilappen Slektstre, vises.
    • Hvis personen er på listen, trykk på navnet. Denne knytter automatisk dette minnet til personen i Slektstre.
    • Hvis personen ikke er på listen, skriv navnet og trykk på Legg til ny. Dette minnet er ennå ikke knyttet til Slektstre.
  10. Trykk på Ferdig.

Trinn (mobilappen Minner)

Med mobilappen Minner, kan du tagge fotografier og dokumenter som du har lastet opp til FamilySearch.org.

1. I mobilappen Minner, trykk på fotografiet eller dokumentet som du ønsker å tagge.
  2. Trykk på bildet.
  3. Trykk på ikonet som ser ut som en person med enten et + eller et tall. Alle gjeldende tagger vises.
  4. Trykk på stedet der taggen burde være. Du kan ikke merke et bestemt sted i en pdf-fil. Skriv inn navn eller ID for å merke vedkommende.
  5. (Valgfritt) For å gjøre taggen større eller mindre, trykk på den grønne sirkelen og dra den til riktig størrelse.
  6. (Valgfritt) For å omplassere taggen, trykk i taggen og dra den til ønsket posisjon.
  7. Trykk på Legg til navn. En liste over personer fra slektslinjen din vises.
    • Hvis personen er på listen, trykk på navnet. Denne knytter automatisk dette minnet til personen i Slektstre.
    • Hvis personen ikke er på listen, skriv navnet og trykk på Legg til ny. Dette minnet er ennå ikke knyttet til Slektstre.
  8. Trykk på Ferdig.

Trinn (Slektstre mini)

Slektstre mini lar deg ikke laste opp, se eller tagge minner.

Beslektede artikler

Hvordan tagger jeg personer i historier og lydfiler?
Hvem kan se elementene som er lastet opp i Minner for levende personer?
Hvordan kan jeg opprette tagger for personer med samme navn i Minner?
Kan jeg legge til minner om mine levende slektninger i Slektstre?
Vises private minner i endringshistorikken i Slektstre?