Hvordan kan jeg legge til et familiemedlem i slektstavlen i Slektstre?

Slektstre gjør det mulig for deg å bygge opp og fylle ditt slektstre på en rekke forskjellige måter, som du vil bli mer kjent med etter hvert som du arbeider med å fylle ut informasjon om familien din. I mellomtiden kan du begynne med dem du kjenner, som en ektefelle, foreldre eller besteforeldre. Avhengig av personlige omstendigheter kan det være nyttig å kontakte nære slektninger for eventuelle manglende detaljer du måtte komme over.

Jo flere generasjoner du tilføyer, desto lettere vil det være for Slektstre å knytte deg til samsvarende forfedre som allerede finnes i systemet, eller gi deg opptegnelsestips for dem som ennå ikke er lagt til.

Siden FamilySearch er et offentlig, svært samarbeidsbasert genealogisk nettsted, kan du vite at opptegnelsene for levende mennesker blir lagret i ditt private område og at ikke alle deres opplysninger vil være søkbare eller synlige for andre brukere.

Her er noen grunnleggende tips for å hjelpe deg i gang. Du finner mer detaljerte instruksjoner om hvordan du kan legge til personer i treet ditt, eller mer informasjon om våre personvernretningslinjer, i artiklene det er koblet til nedenfor.

Trinn (nettsted)

Du kan vise Slektstre på noen forskjellige måter, noe som betyr at det er forskjellige måter å legge til familiemedlemmer på.

Liggende visning

1. Bruk pilene til å utvide treet til slutten av en linje.
  2. Klikk på den aktuelle koblingen for personen du ønsker å legge til:
    • For å legge til mor, far eller ektefelle klikker du på Legg til forelder eller Legg til ektefelle.
    • For å legge til et barn, klikker du på Barn under et ektepars rute, for så å klikke på Legg til barn.

Stående visning

1. Bruk pilene til å finne slutten på en linje.
  2. Klikk på Legg til forelder for å legge til mor eller far.
  3. For å legge til et barn bruker du liggende visning eller etterkommervisning. Stående visning viser ikke barn av ekteparene i slektstavlen.

Trinn (mobilapp)

Slektstre-appen åpnes automatisk til slektstavlen. Dette er for øyeblikket den eneste tilgjengelige visningen av Slektstre fra appen.

1. Bruk pilene til å utvide treet til slutten av en linje.
  2. For å legge til en forelder eller ektefelle trykker du på Legg til forelder eller Legg til ektefelle.
  3. For å legge til et barn trykker du på moren eller faren på fanen Ektefeller og trykker på Legg til barn.

Trinn (Slektstre mini)

I Slektstre mini kan du legge til fire generasjoner av dine direkte forfedre i samme skjermbilde. Du kan også legge til flere av dine forfedre og din familie enn det dette skjermbildet viser. Du kan for eksempel legge til oldeforeldrene dine og videre, ektefelle, barn og barnebarn av dine forfedre i direkte linje, eller foreldrene og søsknene til ektefellen eller barna dine.

1. Finn stedet hvor vedkommende skal vises, på fanen Meg. Eller, hvis skjermbildet ikke viser stedet du trenger for å legge til navnet, finner du nærmeste slektning for så å følge disse trinnene:
    1. Trykk på navnet på den nærmeste slektningen til vedkommende. Hvis du for eksempel vil legge til din ektefelles foreldre, trykker du på ektefellens navn. For å legge til tippoldeforeldrene dine trykker du på navnet på oldeforelderen hvis foreldre du ønsker å legge til.
    2. Trykk på Vis familie. Du finner denne koblingen i feltet som viser personens navn øverst på siden.
  2. Trykk på den aktuelle koblingen for å legge til en ektefelle, et barn eller en forelder.
  3. Oppgi navn, kjønn, fødsels- og dødsinformasjon. Sørg for å indikere hvorvidt vedkommende er levende eller død.
  4. Trykk på Neste.
  5. Hvis du indikerte at personen lever, legges dataene du har oppgitt, inn i systemet. Eller, hvis du indikerte at personen er død, søker systemet for å se om vedkommende allerede finnes i Slektstre.
    • Gjennomgå listen hvis Slektstre har funnet mulige treff. Hvis en av personene som er oppført, er den riktige, trykker du på Legg til person over navnet.
    • Hvis Slektstre ikke fant mulige treff, eller hvis ingen av de mulige treffene er riktig person, trykker du på Opprett person øverst på listene.

Beslektede artikler

Hva er et privat område i Slektstre?
Hvordan kan jeg legge levende slektninger til en person i Slektstre?
Hvordan kan jeg legge til en ikke-tilknyttet person i Slektstre?
Hvordan kan jeg legge en slektning som allerede er i Slektstre, inn på slektstavlen min?