Hvordan kan jeg legge til en livsskisse, nødvendige opplysninger og annen informasjon i Slektstre?

Hvis en person allerede er i Slektstre, kan du forbedre hans eller hennes opptegnelse ved å legge til en livsskisse, nødvendige opplysninger og annen informasjon.

• Livsskissen er en historie om personens liv. Den kan inneholde opptil 10 000 tegn. For å oppgi en livsskisse, må du bruke Slektstre på nettstedet FamilySearch.org.
    • Vi anbefaler at du skriver livsskissen i et tekstbehandlingsdokument først og deretter kopierer den til Slektstre. Ellers kan økten din bli tidsavbrutt, og du kan miste arbeidet.
  • Nødvendige opplysninger omfatter navn og kjønn og informasjon om fødsel, dåp, død og begravelse. Du kan legge til nødvendige opplysninger fra Slektstre på nettstedet FamilySearch.org, mobilappen og Slektstre mini.
  • Annen informasjon kan innbefatte alternative navn, dødfødt, yrker, statsborgerskap, militærtjeneste, adelstitler og lignende. Du kan legge til annen informasjon ved hjelp av Slektstre på nettstedet FamilySearch.org og mobilappen. Du kan ikke legge den til ved hjelp av Slektstre mini.

Trinn (nettsted)

Visning: Liggende, stående, viftediagram og etterkommere

1. Klikk på Slektstre i øverste meny og klikk deretter på Tre.
  2. Finn personen i treet som du ønsker å forbedre.
  3. Klikk på personens navn. Klikk igjen på personens navn i hurtigmenyen som vises. Du vil bli ført til personens side.
  4. Klikk på Detaljer eller fanen Tidslinje . Livsskissen er bare tilgjengelig under fanen Detaljer.
  5. På fanen Detaljer, klikk på trekanten ved siden av hver del for å se informasjon. Det er fire hoveddeler: Livsskisse, Nødvendige opplysninger, Annen informasjon og Familiemedlemmer.
  6. Klikk på den aktuelle koblingen Legg til. Hvis du blir bedt om det, velger du typen informasjon du ønsker å legge til.
  7. Oppgi en begrunnelse som forklarer hvorfor informasjonen er korrekt. Ingen begrunnelse er nødvendig for Livsskisse.
  8. Klikk på Lagre.

Vis fra første slektning

Denne visningen kan legge til utvalgte hendelser, fakta og livsskisser i en persons profil uten å forlate slektstavlen i Slektstre, men den kan ikke legge til nødvendige opplysninger.

1. Logg inn på FamilySearch og klikk på Slektstre og klikk deretter Tre.
  2. Naviger deretter til personen du vil redigere.
  3. Klikk på personens navn.
  4. Et sideark for personen åpnes til høyre. Bla ned til delen i menyen som du ønsker å forbedre. Du har muligheten til å klikke på 1 av disse funksjonene:
    1. Legg til hendelse
    2. Legg til faktum
    3. Legg til livsskisse (Merk: Hvis det allerede er lagt til en livsskisse, kan du ikke endre den med mindre du går til personsiden. I så fall klikker du på navnet deres i sidemenyen og du vil bli ført til personsiden deres.)
  5. Når du har valgt en av dem, fyller du ut relevant informasjon etter beste evne. Ikke glem å legge til en begrunnelse for hendelser og fakta.
  6. Klikk på Lagre.

Trinn (mobilapp)

I mobilappen Slektstre kan du legge til nødvendige opplysninger og annen informasjon. Livsskissen er ikke tilgjengelig.

1. I mobilappen Slektstre viser du personsiden du ønsker å forbedre.
  2. Trykk på +.
  3. Trykk på typen informasjon du ønsker å legge til.
  4. Oppgi aktuell informasjon i hvert felt.
  5. I ruten Begrunnelse for at denne informasjonen er korrekt kan du legge til en tydelig forklaring på hvordan du vet at informasjonen er korrekt.
  6. Trykk på Lagre.

Trinn (Slektstre mini)

I Slektstre mini kan du bare legge til nødvendige opplysninger. Livsskissen og annen informasjon er ikke tilgjengelig.

1. I Slektstre mini (lite.fs.org) klikker du på navnet på personen du ønsker å forbedre.
  2. Klikk på den aktuelle koblingen Legg til.
  3. Oppgi aktuell informasjon i hvert felt.
  4. I ruten Begrunnelse for at denne informasjonen er korrekt kan du legge til en tydelig forklaring på hvordan du vet at informasjonen er korrekt.
  5. Klikk på Lagre.

Beslektede artikler

Hvordan kan jeg endre nødvendige opplysninger i Slektstre?
Hva er tatt med på personsiden i Slektstre?
Hva betyr “Denne uttrukne IGI-opptegnelsen ble brukt til å opprette denne personen”?