Hvordan kan jeg forhindre at andre gjør uriktige endringer i Slektstre?

Når du oppdager og knytter dine forfedre sammen, ser du at andre kan legge til eller endre informasjon du har bidratt med.

Vi tror at etter hvert som flere arbeider i Slektstre, vokser treet. Med vekst håper vi at det blir mer korrekt. Vi laget flere verktøy for å hjelpe brukerne våre å samarbeide.

Når andre brukere finner kilder og begrunnelser, er det mindre sannsynlig at de endrer god informasjon til mindre korrekt informasjon.

Samarbeidsverktøy i Slektstre

• Du kan følge opptil 4000 treopptegnelser som interesserer deg. For å følge en av dine forfedre, naviger til personsiden. Til høyre for navnebanneret, klikk på Følger. For å se listen og endringene, klikk på Slektstre og deretter Følger.
  • Siste endringer viser endringer i en persons treopptegnelse. På en personside blar du ned til du ser panelet Siste endringer til høyre. Klikk Vis alt for å se hele listen.
  • Kilder gjør det mulig for brukere å stole på informasjonen de ser. For å se tilknyttede kilder for en treopptegnelse, gå til slektningens personside. Øverst på siden, klikk på Kilder.
  • En begrunnelse forklarer raskt en endring eller et bidrag til en slektnings opptegnelse. Legg til begrunnelser alle steder du legger til informasjon.
  • Livsskissen gir en rask oversikt over livet til en slektning. En livsskisse kan hjelpe andre å vite om vedkommende er deres slektning. Finn livsskissen helt nederst på fanen Detaljer på en personside.
  • Klikk på Samarbeid på en personside for å bruke diskusjonsverktøyet eller notatverktøyet. Klikk på + Legg til drøfting for å innlede en samtale om en delt slektning med alle andre som besøker slektningens personside. Eller klikk + Legg til notater for å skrive ned innsikt, konklusjoner eller spørsmål som ikke synes å passe andre steder.

Arbeid sammen på treet

Andre brukere lar oss noen ganger publisere e-postadressen deres eller andre kontaktopplysninger. Bruk den til å kontakte dem direkte. Eller send en FamilySearch-melding til en hvilken som helst FamilySearch-bruker.

Når du samarbeider med andre brukere i Slektstre, vær da høflig og respektfull.

Beslektede artikler

Hvordan kan jeg følge eller slutte å følge en person i Slektstre?
Hvordan kan jeg se alle opptegnelsene jeg følger i Slektstre?
Hvordan kan jeg bruke funksjonen Drøftinger i Slektstre?
Hvordan kan jeg sende en melding til en nylig kontakt i Meldinger i FamilySearch?