Hoe wijzig ik een status van In leven naar Overleden in Stamboom?

Als u een levende persoon aan Stamboom hebt toegevoegd die sindsdien is overleden, kunt u die persoon vinden en overlijdensgegevens invoeren, zodat andere stamboomgebruikers het profiel kunnen bekijken.

Tip: als u de levende persoon die u in Stamboom hebt toegevoegd niet kunt vinden, kunt u die vinden op uw lijst met privépersonen.

Stappen (website)

1. Zoek in Stamboom als volgt de persoon op:
    • Ga in de stamboom naar de persoon.
    • Open de lijst met privépersonen. Klik op Mijn bijdragen en vervolgens op Privépersonen. Voer in het zoekveld de naam in.
  2. Klik op de naam van de persoon.
  3. Klik op Persoon.
  4. Klik in Persoonsgegevens naast In leven op Bewerken.
  5. Klik in het rondje naast Overleden.
  6. Voer de datum en plaats van overlijden in, en licht toe waarom de gegevens juist zijn.
  7. Klik op Opslaan.

Stappen (mobiele app)

1. Zoek in Stamboom als volgt de persoon op:
    • Ga in de stamboom naar de persoon.
    • Open de lijst Privépersonen. Tik op e . Tik vervolgens op Mijn bijdragen en vervolgens op Privépersonen. Scrol een beetje naar beneden en voer de naam van de persoon in het zoekveld in. De drie streepjes bevinden zich op een andere plaats in de Apple iOS- en Android-versies van de app.
      • Apple iOS: rechtsonder.
      • Android: linksboven.
  2. Tik op de naam.
  3. Tik in Persoonsgegevens op Overlijden.
    • Apple iOS: tik op het vakje met het opschrift Overleden.
    • Android: tik op het rondje naast Overleden.
  4. Voer de datum en plaats van overlijden in, en licht toe waarom de gegevens juist zijn.
  5. Tik op Opslaan.

Stappen (Stamboom Lite)

1. Ga in Stamboom Lite (lite.fs.org) naar de pagina van de persoon in Stamboom.
    2. Klik in Persoonsgegevens onder Overlijden op Toevoegen.
    3. Klik in het rondje naast Overleden.
    4. Voer de datum en plaats van overlijden in, en licht toe waarom de gegevens juist zijn.
    5. Klik op Opslaan.

Resultaten

• De overleden persoon heeft één profiel in Stamboom.
    • Alle herinneringen en bronnen over de persoon zijn zichtbaar, behalve de herinneringen die u als privé hebt gemarkeerd.
    • Het profiel van de persoon wordt openbaar. U kunt het profiel nu met de zoekfunctie vinden.
    • U kunt het profiel met andere Stamboom-profielen voor deze persoon samenvoegen.

Aanverwante artikelen

Hoe voer ik in Stamboom datums en plaatsen in?
    Ik weet de precieze datum niet die ik in Stamboom moet invoeren
    Hoe voeg ik mogelijke duplicaten in Stamboom samen?