Hoe voeg ik notities toe aan een persoon in De stamboom?

Met het gereedschap Notities in Stamboom kunt u informatie vastleggen die niet past bij de standaardvelden op een persoonspagina. Voeg notities toe om vragen, inzichten, waarschuwingen en onderzoeksnotities over uw voorouders te delen. Gebruik waarschuwingsnotities om andere gebruikers te laten weten dat ze de notities moeten lezen voordat ze informatie in Family Tree wijzigen.

Notities zijn openbaar. Andere gebruikers kunnen uw notities bekijken, bewerken, verwijderen en herstellen.

• Een waarschuwingsnotitie kan maximaal 3.000 tekens bevatten.
  • Een gewone notitie kan maximaal 10.752 tekens bevatten.
  • Een persoon kan 50 notities hebben, waarvan er één een waarschuwingsnotitie is.

Fooi: Korte notities worden eerder gelezen dan lange.

Stappen (website)

1. Begin in Stamboom en klik op de naam van de voorouder aan wiens record u werkt.
  2. Klik in de details die verschijnen nogmaals op de naam van de persoon.
  3. Klik op het tabblad Samenwerken .
  4. Voeg een notitie toe:
    1. Klik boven aan het vak Notities op + Notitie toevoegen.
    2. Voer de titel en notitie in.
    3. Als de notitie informatie bevat die anderen moeten lezen voordat ze worden bewerkt of samengevoegd, vinkt u het aankruisvak voor Waarschuwingsnotitie aan.
    4. Klik op Opslaan.
  5. Ga als volgt te werk om een bestaande notitie te bewerken:
    1. Zoek de notitie die u wilt bewerken.
    2. Klik op het pictogram Bewerken .
    3. Maak uw bewerking.
    4. Klik op Opslaan.
  6. Een notitie verwijderen:
    1. Zoek de notitie die u wilt verwijderen.
    2. Klik op het pictogram Bewerken .
    3. Klik op Notitie verwijderen.
    4. Voer een reden in voor het verwijderen van de notitie.
    5. Klik op Verwijderen.
  7. Een notitie herstellen:
    1. Blader op het tabblad Details omlaag naar de onderkant van het menu Laatste wijzigingen en klik op Alles weergeven.
    2. Zoek wijzigingen in de notitie in de lijst.
    3. Klik op Herstellen in de vermelding Notitie toegevoegd of Notitie gewijzigd.
    4. Klik op Herstellen.

Stappen (mobiele app)

1. Navigeer in de mobiele Family Tree-app naar de pagina Persoon van de persoon.
  2. Als de velden Vitals en Overige informatie niet worden weergegeven, tikt u op Details.
  3. Tik op +.
  4. Tik op Opmerking.
  5. Voer een titel in voor uw notitie en ook voor de notitie zelf.
  6. Tik in de rechterbovenhoek van het scherm op Opslaan.

Stappen (Family Tree Lite)

U kunt geen notities gebruiken in Family Tree Lite. Gebruik in plaats daarvan Stamboom op de volledige FamilySearch-website.

Aanverwante artikelen

Wat staat er op de pagina Persoon in Stamboom?
Hoe verplaats ik in Stamboom informatie van de levensgeschiedenis naar notities?
Hoe verplaats ik in Stamboom informatie van de levensgeschiedenis naar notities?