Hoe zoek ik historische documenten per plaats of via de wereldkaart?

Als u weet waar uw voorouder heeft gewoond, kunt u historische documenten in die plaats zoeken. De locatiespecifieke zoekopdracht bevat bronnen over de plaats:

• Links naar een wiki-artikel over de plaats
  • Lessen in het leercentrum
  • Documenten zoeken die zijn gefilterd op locatie
  • Documenten doorzoeken > Een collectie zoeken of zoeken per plaats
  • Huidige indexeringsprojecten voor de plaats
  • Zoek genealogieën met betrekking tot de plaats
  • Zoek genealogieën met betrekking tot de plaats
  • Catalogusvermeldingen per categorie

Stappen (website)

1. Log in op FamilySearch.org
  2. Klik boven aan de pagina op Zoeken
  3. Klik op Documenten
  4. Doe een van de volgende dingen onder Zoeken op plaats:
    • Voer in het veld de naam van de plaats in. Klik op de gestandaardiseerde versie van de plaats als deze wordt weergegeven.
    • Om een plaats op een kaart te selecteren, klikt u op Plaatsen zoeken. Klik op een gebied op de kaart en vervolgens op de specifieke plaats in het rechterpaneel.
  5. Voer uw zoektermen in of ontdek bronnen.

Stappen (mobiele app)

1. Geef in de Family Tree mobiele app de extra opties weer:
    • Android: tik linksboven in het scherm op de drie horizontale lijnen.
    • Apple iOS: tik rechtsonder in het scherm op de 3 puntjes.
  2. Tik op Historische documenten zoeken.
  3. Rol naar beneden naar Zoeken per Plaats en ga verder met de instructies op de website.

Aanverwante artikelen

Zoektips voor historische documenten
Hoe doorzoek ik alle collecties met historische documenten tegelijk?
Hoe vind en doorzoek ik een specifieke collectie in historische documenten?
Hoe bekijk ik een lijst met alle collecties van documenten in Historische Documenten?
Hoe vind ik een afbeelding in een niet-geïndexeerde verzameling in Historische Documenten?
Haal het meeste uit uw zoekopdracht: de pagina Documenten Zoeken begrijpen