Hoe download ik afbeeldingen van historische documenten?

Voordat u begint

• U kunt afbeeldingen van documenten bekijken via Historische documenten van FamilySearch, of via Historische afbeeldingen verkennen.
  • Het kan zijn dat u door wettelijke overeenkomsten tussen FamilySearch en de organisatie die de afbeelding bezit de afbeelding niet kunt downloaden.
  • U kunt slechts één afbeelding tegelijk downloaden. Klik op een afbeelding en open die in de viewer.

Stappen vanuit Documenten zoeken

1. Zoek de afbeelding op die u wilt downloaden.
  2. Klik op de pagina Documentgegevens op Oorspronkelijk document bekijken.
  3. Klik in de rechterbovenhoek van het scherm op Downloaden.
  4. Afhankelijk van uw browser wordt de afbeelding automatisch gedownload of moet u de afbeelding eerst opslaan. Raadpleeg het online helpcentrum van uw browser als u vragen hebt.
  5. Als er niets gebeurt, beweegt u de muisaanwijzer over het woord Downloaden en leest u de restrictiemelding.

Stappen vanuit Afbeeldingen doorzoeken

1. Zoek de afbeelding op die u wilt downloaden.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de afbeeldingenviewer op het pictogram Downloaden.
  3. Afhankelijk van uw browser wordt de afbeelding automatisch gedownload of moet u de afbeelding eerst opslaan. Raadpleeg het online helpcentrum van uw browser als u vragen hebt.
  4. Als er niets gebeurt, beweegt u de muisaanwijzer over het pictogram Downloaden en leest u de melding die verschijnt.

Stappen (mobiele app)

1. Gebruik Historische documenten zoeken om een afbeelding te vinden en te bekijken.
  2. Op de zwarte balk boven de afbeelding tikt u op Downloaden
    1. Op een kleiner scherm ziet u in plaats van Downloaden een wit pictogram naast het pictogram Toevoegen. Tik op het witte pictogram en tik vervolgens op Downloaden
    2. Als u het bericht ‘Vanwege contractuele beperkingen is deze functie uitgeschakeld’ ziet, dan staat de eigenaar van de akten niet toe dat gebruikers afbeeldingen downloaden.
  3. Afhankelijk van uw apparaat wordt de afbeelding automatisch gedownload of moet u de afbeelding eerst opslaan. Raadpleeg het online helpcentrum van uw apparaat als u vragen hebt.

Stappen (Stamboom Lite)

In Stamboom Lite is het niet mogelijk om afbeeldingen te bekijken en te downloaden.

Aanverwante artikelen

Hoe druk ik afbeeldingen van historische documenten af?
Heb ik het recht om afbeeldingen die ik op FamilySearch vind te gebruiken?