Hoe druk ik afbeeldingen van historische documenten af?

U kunt de meeste afbeeldingen van historische documenten op FamilySearch afdrukken. Maar in sommige gevallen is het afdrukken van de afbeeldingen in de wettelijke overeenkomst tussen FamilySearch en de organisatie of overheid verboden.

Stappen (website) – Documenten zoeken

1. Log in op FamilySearch.org
  2. Klik bovenaan de pagina op Zoeken
  3. Klik op Documenten.
  4. Voer uw zoektermen in en klik op Zoeken
  5. Klik in de zoekresultaten op een naam.
  6. Klik bovenaan in het vak rechts op Document bekijken.
  7. Klik rechts van de geïndexeerde gegevens op de kleine foto van het document.
  8. Gebruik de zoomfunctie of selecteer en versleep de afbeelding zodat het deel dat u wilt afdrukken zichtbaar is.
  9. Klik in de zwarte balk boven de afbeelding op Afdrukken. Het deel van de afbeelding dat u op het scherm ziet, wordt afgedrukt. Op het blad staat ook de beschrijving van het document.

Stappen (website) – Historische afbeeldingen verkennen

Historische afbeeldingen verkennen bevat geen knop om de afbeeldingen af te drukken. Maar u kunt een afbeelding wel downloaden en afdrukken.

1. Log in op FamilySearch.
  2. Klik op Zoeken en dan op Afbeeldingen.
  3. Zoek de afbeelding van het document op.
  4. Klik op een thumbnail om de afbeelding die u wilt downloaden te vergroten.
  5. Klik in de rechterbovenhoek van de afbeelding op het neerwaartse pijltje.
  6. Zoek het gedownloade bestand op uw computer en druk het af.

Stappen (mobiele app)

1. Geef in de mobiele app Stamboom de extra opties weer:
    • Apple iOS: tik in de rechteronderhoek op de drie streepjes.
    • Android: tik in de linkerbovenhoek op de drie streepjes.
  2. Tik op Historische documenten zoeken.
  3. Voer uw zoektermen in en tik op Zoeken.
  4. Tik in de zoekresultaten op een naam.
  5. Tik op de kleine foto van het document.
  6. Versleep de afbeelding zodat het deel dat u wilt afdrukken, wordt weergegeven.
  7. Tik in de donkere balk bovenaan op Afdrukken.

Stappen (Stamboom Lite)

In Stamboom Lite is het niet mogelijk om afbeeldingen te bekijken en af te drukken. Bekijk historische documenten via de volledige FamilySearch-website of de mobiele app Stamboom.

Aanverwante artikelen

Hoe download ik afbeeldingen van historische documenten?
Heb ik het recht om afbeeldingen die ik op FamilySearch vind te gebruiken?