Hoe kan ik mijn GEDCOM-bestand uploaden?

U kunt een GEDCOM-bestand uploaden om informatie over uw familiegeschiedenis toe te voegen aan Pedigree Resource File (PRF). Gebruikers van FamilySearch kunnen dan uw familiegeschiedenis zien, maar niet wijzigen.

Na het uploaden van uw bestand behoudt u de volledige controle erover. U kunt:

• het bestand verwijderen uit het Pedigree Resource File.
  • een bestand vervangen door een nieuw bestand.
  • uw GEDCOM-bestand vergelijken met Stamboom en informatie overzetten naar Stamboom.

Voor u begint

1. Met de genealogische software die u gebruikt, kunt u waarschijnlijk informatie exporteren naar een GEDCOM-bestand. GEDCOM-bestanden zijn de industriestandaard voor de overdracht van informatie tussen genealogische programma's.
  2. Bekijk de informatie in uw GEDCOM-bestand.Controleer op fouten met tools in uw recordmanager:
    • Zorg ervoor dat de namen, data en plaatsen op een standaard manier worden weergegeven.
    • Zorg ervoor dat uw notities klaar zijn om publiekelijk te delen.
    • Controleer op mogelijke problemen.
    • Controleer op dubbele personen.
    • Controleer op dubbele plaatsnamen.
    • Controleer op losse individuen.
  3. Onderzoek de informatie die u wilt indienen op alles wat u niet wilt publiceren:
    • Bekijk de aantekeningen en andere ongestructureerde informatie. Markeer informatie die u niet wilt publiceren als vertrouwelijk of verwijder deze. Maak vervolgens het GEDCOM-bestand aan.
    • Onze processen scannen uw bestand om personen in uw stamboom te identificeren die nog in leven zouden kunnen zijn. Levende personen worden niet weergegeven in het Pedigree Resource File.
  4. Maak uw GEDCOM-bestand aan.
    • Als u niet weet hoe, raadpleeg dan de instructies bij uw programma.
    • Als u van plan bent de informatie naar Stamboom te kopiëren, raden wij u aan kleine GEDCOM-bestanden van niet meer dan 100 namen in te dienen. Na de upload maken kleinere bestanden het vergelijken en kopiëren gemakkelijker.
    • Als u uw bestand gewoon wilt bewaren en delen, kan het maximaal 100 MB bevatten.

Stappen (website)

1. Meld u aan op FamilySearch en klik op Zoeken
  2. Klik op Genealogieën
  3. Scroll naar beneden naar "Hoe verschilt FamilySearch Genealogieën van FamilySearch Stamboom?"
  4. Klik op Uw individuele Stamboom uploaden.
  5. Klik op GEDCOM-bestand uploaden.
  6. Klik op Bestand kiezen —> zoek het GEDCOM-bestand op uw computer.
  7. Voer een stamboomnaam in.
  8. Vertel anderen in het veld Beschrijving waar deze stamboom vandaan komt en alles wat belangrijk is over het onderzoek erachter.
  9. Klik op Uploaden.

Stappen (mobiele app)

Momenteel zijn GEDCOM-uploads niet beschikbaar op de mobiele app Stamboom. Om bestanden te uploaden, gaat u naar de FamilySearch-website.

Stappen (Family Tree Lite)

Momenteel zijn GEDCOM-uploads niet beschikbaar voor Stamboom Lite. Bezoek de volledige website om uw bestanden te uploaden.

Resultaten

Uw GEDCOM-bestand wordt geüpload, en het systeem voegt het toe aan het Pedigree Resource File. Het proces kan tot 30 minuten duren. Hoe groter uw GEDCOM-bestand, hoe langer dit uploadproces duurt.
Wanneer het uploadproces voltooid is, kunnen alle FamilySearch-gebruikers de informatie erin zoeken en bekijken.

Aanverwante artikelen

Hoe moet ik mijn GEDCOM-bestand voorbereiden?
Hoe kopieer ik informatie uit mijn GEDCOM-bestand naar Stamboom?
Wat gebeurt er met informatie die is geüpload vanuit een GEDCOM-bestand?