Hoe kopieer ik informatie uit mijn GEDCOM-bestand in Stamboom?

Nadat u een GEDCOM-bestand hebt geüpload naar het Pedigree Resource File, kunt u de informatie kopiëren naar Stamboom. Wanneer u deze informatie kopieert, kunt u echter per ongeluk dubbele documenten creëren. U kunt ook informatie toevoegen aan Stamboom die onjuist is, of informatie wissen die een andere gebruiker heeft bijgedragen. In plaats van alle informatie in één keer naar Stamboom te kopiëren, kunt u overwegen de informatie handmatig over te brengen en alleen de data en feiten in te voeren waarvan u weet dat ze correct zijn.

Als u besluit door te gaan, houd er dan rekening mee dat aantekeningen, bronnen, multimedia-links en informatie over levende personen niet automatisch gekopieerd worden naar Stamboom.

Voor u begint

1. Met de meeste genealogische software kunt u informatie exporteren naar een GEDCOM-bestand. GEDCOM-bestanden zijn de industriestandaard voor de overdracht van informatie tussen genealogische programma's.
    2. Bekijk de informatie in uw GEDCOM-bestand.Voer alle tools in uw documentmanager uit die het volgende doen:
      • Zorg ervoor dat de namen, data en plaatsen op een standaard manier zijn ingevoerd.
      • Zorg ervoor dat uw notities klaar zijn om publiekelijk te delen.
      • Controleer op mogelijke problemen.
      • Controleer op dubbele personen.
      • Controleer op dubbele plaatsnamen.
      • Controleer op losse individuen.
    3. Bekijk de informatie. Zoek naar gegevens die u niet wilt publiceren. Verwijder deze voordat u uw GEDCOM-bestand aanmaakt of markeer ze als vertrouwelijk.
      • Bekijk de aantekeningen en andere niet-gestructureerde informatie.
      • Onze processen scannen uw bestand om personen in uw stamboom te identificeren die nog in leven zouden kunnen zijn. Wij publiceren geen gegevens over levende personen in het Pedigree Resource File.
    4. Maak uw GEDCOM-bestand of -bestanden aan.
      • Als u niet weet hoe, raadpleeg dan de instructies bij uw programma.
      • Wij bevelen een klein GEDCOM-bestand aan. Bestanden met 100 namen maken het vergelijken en kopiëren gemakkelijker.
      • Als u uw bestand gewoon wilt bewaren en delen, kan het maximaal 100 MB bevatten.

Deel 1. Uw bestand uploaden en vergelijken

1. Upload uw GEDCOM-bestand naar het Pedigree Resource File:
      1. Meld u aan op FamilySearch en klik op Zoeken.
      2. Klik op Genealogieën
      3. Scroll naar beneden naar Hoe verschilt FamilySearch Genealogieën van FamilySearch Stamboom?
      4. Klik op Uw individuele stamboom uploaden.
      5. Klik op GEDCOM-bestand uploaden.
      6. Klik op Bestand kiezen —> vind het GEDCOM-bestand op uw computer.
      7. Voer een stamnaam in.
      8. Vertel anderen in het veld Beschrijving waar deze stamboom vandaan komt en alles wat belangrijk is over het onderzoek.
      9. Klik op Uw individuele stamboom uploaden. Het uploadproces begint.
    2. Wacht tot uw bestand is geüpload.
    3. Klik op Vergelijken. Het woord Vergelijken... verschijnt totdat het vergelijkingsproces is voltooid. Wanneer het vergelijkingsproces is voltooid, gebeurt het volgende:
      • U ontvangt een e-mailkennisgeving van FamilySearch.
      • Het woord Klaar verschijnt in de kolom Status.
      • De knop Weergave verschijnt.

Deel 2. Een samenvatting van de resultaten bekijken

1. Klik op Bekijken.Uw resultaten zijn als volgt samengevat:
      • Mogelijke overeenkomsten: het aantal mensen dat al in Stamboom zou kunnen staan. De documenten lijken erg op elkaar, maar zijn niet identiek. U vergelijkt de documenten en beslist of ze overeenkomen.
      • Toevoegen aan Stamboom: het aantal mensen dat niet in Stamboom staat. U kunt elke persoon bekijken en beslissen of u het document wilt toevoegen aan Stamboom.
      • Reeds in Stamboom: het aantal mensen dat al in Stamboom staat. Uw dossier kan verschillende details over de persoon bevatten. U kunt zelf beslissen welke gegevens u uit uw bestand naar Stamboom verplaatst.
      • Ongeldig en levend: het aantal personen in uw bestand dat het systeem identificeert als levend of ongeldig. U kunt deze mensen niet toevoegen aan Stamboom.
    2. Om te beginnen met het overbrengen van informatie naar Stamboom, klikt u op Toevoegen aan Stamboom.

Deel 3. De lijst Mogelijke overeenkomsten bekijken

De lijst Mogelijke overeenkomsten bevat mensen die in uw GEDCOM-bestand staan en die ook een document in Stamboom zouden kunnen hebben. Elke naam op deze lijst heeft een gele driehoek met een uitroepteken.

1. Als de lijst Mogelijke overeenkomsten niet wordt weergegeven, klikt u op de optie Mogelijke overeenkomsten in het vak Filter.
    2. Vergelijk voor de eerste persoon op de lijst de informatie links en rechts. Bepaal of de informatie op elke zijde over dezelfde persoon gaat.
      • Informatie uit uw GEDCOM-bestand staat links.
      • Informatie uit Stamboom staat rechts.
    3. Als de informatie aan beide zijden over dezelfde persoon gaat, volg dan deze stappen:
      1. Klik op Ja. Blauwe vakjes verschijnen bij elk stukje informatie in uw GEDCOM-bestand dat afwijkt van wat er in Stamboom staat.
      2. Controleer elk blauwe vakje. Als een blauw vakje informatie bevat die nauwkeuriger of vollediger is, klikt u op Vervangen.Als u zich bedenkt, klikt u op Ongedaan maken. Wanneer u op Vervangen klikt, treden de volgende veranderingen op het scherm op:
        • Het blauwe vakje verschuift naar de rechterkant van het scherm.
        • De knoppen Opslaan en Annuleren verschijnen bovenaan het scherm.
        • Er verschijnt een veld waarin u een reden kunt opgeven.
      3. Als u informatie naar de rechterkant hebt verplaatst, geef dan een reden op die verklaart hoe u weet dat uw informatie juist is. Klik op Save [opslaan].
        • U kunt slechts één reden opgeven voor alle informatie die u vervangt. Als u een andere reden wilt toevoegen, kunt u dat doen vanuit het Stamboom-document. Ga naar Stamboom en werk uw redenen bij.
      4. Klik op de volgende persoon in de lijst.
      5. Als de lijst meer dan 10 personen bevat, kunt u door de lijst gaan met de knoppen Volgende en Vorige.
    4. Als de informatie aan de linkerkant over een andere persoon gaat, volg dan deze stappen:
      1. Klik op Geen overeenkomst.
      2. Als het systeem meer dan één mogelijke overeenkomst heeft gevonden in Stamboom, klik dan op Andere mogelijke overeenkomsten. Klik op elke naam in de lijst om deze te bekijken.
      3. Als u deze persoon wilt toevoegen aan de stamboom, klik op Toevoegen. De informatie wordt gekopieerd naar Stamboom.
        • Belangrijk: voeg geen mensen toe die al in Stamboom staan. Uw toevoeging creëert dubbele documenten. U of anderen zouden de duplicaten later moeten samenvoegen.
      4. Klik op de volgende persoon in de lijst Mogelijke overeenkomsten.
      5. Als de lijst meer dan 10 personen bevat, kunt u door de lijst gaan met de knoppen Volgende en Vorige.

Deel 4. De lijst Toevoegen aan Stamboom bekijken

De lijst Toevoegen aan Stamboom bevat de personen in uw GEDCOM-bestand die niet in Stamboom staan. Er verschijnt een "+"-teken naast elke naam op deze lijst.

1. Als de lijst Toevoegen aan Stamboom niet wordt weergegeven, klik dan in het vak Filter op de optie Toevoegen aan Stamboom.
    2. Bekijk de eerste persoon op de lijst.
    3. Als u hem of haar wilt toevoegen aan Stamboom, klik op Toevoegen.De informatie wordt gekopieerd naar Stamboom.
    4. Klik op de volgende persoon in de lijst Toevoegen aan Stamboom.
    5. Als de lijst meer dan 10 personen bevat, kunt u door de lijst gaan met de knoppen Volgende en Vorige

Deel 5. Bekijk de lijst Reeds in Stamboom

Uw GEDCOM-bestand kan mensen bevatten die al in Stamboom staan. Uw informatie kan nauwkeuriger zijn dan wat in Stamboom staat. U kunt deze gegevens overbrengen naar het document van die persoon in Stamboom zonder een dubbel document voor die persoon toe te voegen.

1. Als de lijst Reeds in Stamboom niet wordt weergegeven, klik dan in het vak Filter op de optie Reeds in Stamboom.
    2. Vergelijk voor de eerste persoon op de lijst de informatie links en rechts.Blauwe vakjes geven informatie in uw GEDCOM-bestand aan die afwijkt van wat er in Stamboom staat.
      • Informatie uit uw GEDCOM-bestand staat links.
      • Informatie uit Stamboom staat rechts.
    3. Controleer elk blauw vakje. Als een blauw vakje informatie bevat die nauwkeuriger of vollediger is, klikt u op Vervangen.Als u zich bedenkt, klikt u op Ongedaan maken. Wanneer u op Vervangen klikt, treden de volgende veranderingen op het scherm op:
      • Het blauwe vakje verschuift naar de rechterkant van het scherm.
      • De knoppen Opslaan en Annuleren verschijnen bovenaan het scherm.
      • Er verschijnt een veld waarin u een reden kunt opgeven.
    4. Als u ten minste één blauw vakje van links naar rechts hebt verplaatst, geef dan een reden op. Leg uit waarom de informatie uit uw GEDCOM-bestand nauwkeuriger is dan de informatie in Stamboom. Klik op Opslaan.
      • U kunt slechts één reden opgeven voor alle informatie die u vervangt. Als u voor verschillende gegevens een andere reden wilt toevoegen, noteer dan het ID-nummer van het Stamboom-document. Ga daarna naar Stamboom en werk uw redenen bij.
    5. Klik op de volgende persoon in de lijst.
    6. Als de lijst meer dan 10 personen bevat, kunt u door de lijst gaan met de knoppen Volgende en Vorige.

Aanbevolen volgende stappen

• Als u niet wilt dat uw GEDCOM-bestand in het Pedigree Resource File blijft, verwijdert u het.Als u uw GEDCOM-bestand uit het Pedigree Resource File verwijdert, blijft alle informatie die u naar Stamboom hebt gekopieerd in Stamboom.
    • Bekijk de informatie die u aan Stamboom hebt toegevoegd. Voeg relevante bronnen, notities en redenen toe. Controleer op mogelijke duplicaten en voeg de gevonden duplicaten samen.
    • Als u foto's, verhalen of documenten hebt, upload ze dan naar FamilySearch Herinneringen. Tag ze dan zodat ze verschijnen in het document van de persoon in Stamboom.
    • Om informatie die u hebt geüpload bij te werken, verwijdert u het huidige GEDOM-bestand en dient u vervolgens de bijgewerkte versie in.

Aanverwante artikelen

Hoe moet ik mijn GEDCOM-bestand voorbereiden?
    Wat gebeurt er met informatie die is geüpload vanuit een GEDCOM-bestand?