Hoe verander ik de indexeringstaal?

U kunt bij het indexeren de taal van de gebruikersinterface, veldnamen, veldhulp en projectinstructies wijzigen:

• Gebruikersinterface. U kunt de taal van de gebruikersinterface wijzigen. Indexering is in een aantal talen, waaronder Nederlands, beschikbaar.
  • Veldnamen, veldhulp en projectinstructies. Deze opties verschijnen standaard in de projecttaal. U kunt ze in het Nederlands laten weergeven.

U kunt ook de taal kiezen van de documenten die u indexeert. Om de beschikbare projecten te zien, gaat u naar onze indexeringspagina en klikt u op Een project zoeken. Bij het zoeken naar een batch kunt u de lijst met projecten ook op taal filteren.

Stappen

1. Om de taal voor veldnamen, veldhulp en projectinstructies te wijzigen, doet u het volgende:
    1. Open de batch. Klik bovenaan in het menu op Batch.
    2. Klik op Instellingen.
    3. Klik op Taal.
    4. Selecteer onder Veldnaam Nederlands of Projecttaal.
    5. Selecteer onder Veldhulp en projectinstructies Nederlands of Projecttaal.
      • NB De projectinstructies, behalve de titel, verschijnen dan in de nieuwe taal.
  2. Om de taal van de gebruikersinterface te wijzigen, doet u het volgende:
    1. Scrol naar de onderkant van de indexeringspagina.
    2. Klik op het wereldbolletje.
    3. Klik op de gewenste taal.

Aanverwante artikelen

Hoe verander ik de taal in FamilySearch?