Hoe kan ik de contactgegevens van mijn account bijwerken?

In uw FamilySearch-instellingen kunt u contactgegevens bijwerken, zoals uw e-mailadres, gebruikersnaam, postadres en soortgelijke gegevens. Contactgegevens maken het voor andere gebruikers makkelijker om met u samen te werken.

Voordat u begint.

U kunt de zichtbaarheidsinstellingen voor bepaalde gegevens niet wijzigen:

• Uw gebruikersnaam is altijd privé. U kunt het niet openbaar/zichtbaar maken.
  • E-mailberichten van FamilySearch gaan naar het e-mailadres dat opgegeven is in het gedeelte Wachtwoord en Herstelinstellingen in uw accountinstellingen. U ontvangt deze e-mailmeldingen, ongeacht of u deze openbaar maakt.
  • Uw naam en contact-ID zijn altijd openbaar.

Om de profielinformatie te zien die andere FamilySearch-gebruikers over u zien als ze contact met u proberen op te nemen, doet u het volgende:

1. Log in op de FamilySearch-website.
  2. Klik op uw naam, dan op Instellingen en vervolgens op Profiel.

Zie voor meer informatie het onderstaande artikel met de titel 'Over het FamilySearch-profiel'. NOOT: uw contactnaam staat nu op het tabblad Profiel, met de label 'Contact-ID'.

Stappen (website)

Om accountgegevens bij te werken:

1. Log in op FamilySearch
  2. Klik in de rechterbovenhoek op uw naam en vervolgens op Instellingen.
  3. Kijk bovenaan de pagina. Als Account niet onderstreept is, klikt u erop.
  4. Klik naast elk kopje op Bewerken om binnen dat gedeelte wijzigingen aan te brengen.
  5. Om gegevens privé te maken, klikt u op het vakje 'Privé', zodat er een vinkje in het vakje verschijnt.
  6. Klik op Opslaan

Een afbeelding toevoegen:

1. Log in op FamilySearch
  2. Klik in de rechterbovenhoek op uw naam en vervolgens op Instellingen.
  3. Klik op Profiel.
  4. Klik op Afbeelding toevoegen.
  5. Sleep een afbeelding naar het desbetreffende vak of klik op Selecteren om te Uploaden om naar de afbeelding te zoeken.

Stappen (mobiele app)

In de Family Tree mobiele app kunt u wijzigen welke contactgegevens openbaar worden gemaakt. Om de contactgegevens zelf te wijzigen, moet u de website gebruiken.

1. Als u ingelogd bent op de Family Tree mobiele app:
    • Apple iOS: Klik in de rechterbenedenhoek op de drie stippen.
    • Android: Tik in de linkerbovenhoek op de drie streepjes.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Account en klik vervolgens op de knop Openbaar voor elke optie die u openbaar wilt maken (aan) of privé wilt maken (uit).
  4. Klik op Profiel en klik vervolgens op de Openbaar knop voor de landoptie om die openbaar te maken (aan) of privé te maken (uit).

Stappen (Family Tree Lite)

Met Family Tree Lite kunt u uw contactgegevens niet bewerken. Log in op onze website en breng uw wijzigingen daar aan.

Volgende stappen

Als u uw e-mailadres of mobiele telefoonnummer hebt gewijzigd, volgt u de instructies om de informatie te bevestigen.