Hoe verstuur ik een bericht naar iemand die iets aan Stamboom of Herinneringen heeft bijgedragen?

Volg de onderstaande instructies om contact op te nemen met iemand die bijgedragen heeft aan Stamboom of Herinneringen. Het is mogelijk dat we in sommige gevallen de bijdrager niet kunnen vinden. De bijdrage kan afkomstig zijn van een vorig systeem dat geen bijdragers registreerde, of de bijdrager kan overleden zijn.

Zie onze Gebruiksvoorwaarden voor richtlijnen over samenwerken met andere gebruikers.

Stappen (website)

1. Geef in Stamboom of Herinneringen de bijdrager van de gegevens weer:
    • Zoek in Stamboom ‘Laatste wijziging’, gevolgd door de datum van de meest recente wijziging en het profiel van de bijdrager. De gegevens voor alle ingevoerde gegevens worden weergegeven.
    • Klik in Herinneringen op een herinnering waar u niet aan hebt bijgedragen. Het profiel van de bijdrager staat in het vak Details.
  2. Klik op het profiel van de bijdrager.
    • Als het profiel ‘FamilySearch’ is, is de wijziging automatisch doorgevoerd. Of de wijziging vond plaats voordat FamilySearch de wijzigingen van iedere bijdrager registreerde.
  3. In de pop-up die dan verschijnt, ziet u de contactgegevens van de gebruiker als deze die openbaar heeft gemaakt. U kunt die gebruiken om contact op te nemen.
    • U kunt ook iemand aan uw lijst met contactpersonen toevoegen door eenvoudigweg op zijn of haar profielnaam te klikken en op Contactpersoon toevoegen te klikken. Om een contactpersoon te verwijderen, klikt u nogmaals op zijn of haar profiel en selecteert u de optie Contactpersoon verwijderen.
  4. (Facultatief:) Ontdek hoe u aan de bijdrager verwant bent:
    • Familierelatie bekijken inschakelen: Als deze dienst niet ingeschakeld is, klikt u op deze link om die in te schakelen.
    • Mijn familierelatie bekijken: Als de dienst ingeschakeld is bij u en de andere persoon, klikt u hier om uw relatie te bekijken.
    • Verzoeken om familierelatie te bekijken: Klik hier om de andere gebruiker uit te nodigen de dienst in te schakelen, zodat u uw relatie kunt bekijken.
  5. Als de bijdrager geen contactgegevens heeft verstrekt, kunt u een privébericht via de berichtenservice van FamilySearch versturen:
    1. Klik op Bericht versturen
    2. Voer uw onderwerp en bericht in. Onderwerp is vereist voordat u het bericht kunt versturen.
    3. Klik op Versturen.

NB Als iemand u ongewenste berichten stuurt, kunt u die persoon blokkeren. U kunt geen berichten van een geblokkeerde persoon zien.

Stappen (mobiele app)

1. Zoek in de mobiele app Stamboom de persoon op waarin u geïnteresseerd bent en tik op de naam.
  2. Tik op de gegevens die u interesseren.
    • Tik op de persoonspagina van een voorouder op de feiten die u interesseren. Onderaan het scherm staat de datum waarop de gegevens voor het laatst zijn gewijzigd. Onder de datum ziet u het profiel van de persoon die de wijziging heeft aangebracht.
    • Tik op Herinneringen. Tik op een herinnering waaraan u niet hebt bijgedragen. Tik nog eens. Het profiel van de persoon die de herinnering heeft bijgedragen, verschijnt links onder de foto.
  3. Klik op de naam van de bijdrager.
    Als in het profiel ‘FamilySearch’ staat, is de wijziging automatisch bijgewerkt. Of de wijziging vond plaats voordat FamilySearch de wijzigingen van iedere bijdrager registreerde.
  4. U kunt bijdragers rechtstreeks een bericht sturen, ze als contactpersoon toevoegen of hun e-mailadres kopiëren.
    • U kunt ook iemand aan uw lijst met contactpersonen toevoegen door eenvoudigweg op zijn of haar profielnaam te klikken en op Contactpersoon toevoegen te klikken. Om een contactpersoon te verwijderen, klikt u nogmaals op zijn of haar profiel en selecteert u de optie Contactpersoon verwijderen.
  5. (Facultatief:) Ontdek hoe u aan de bijdrager verwant bent:
    • Familierelatie bekijken inschakelen: Als de dienst niet ingeschakeld is, tik dan op deze optie om die in te schakelen.
    • Mijn familierelatie bekijken: Als de dienst ingeschakeld is bij zowel u als de andere gebruiker, tik dan op deze optie om te zien hoe u verwant bent.
    • Verzoeken om familierelatie te bekijken: Tik hierop om de andere gebruiker een bericht te sturen waarin hij of zij wordt verzocht dit in te schakelen.
  6. Als de bijdrager geen contactgegevens heeft verstrekt, kunt u een privébericht via de berichtenservice van FamilySearch versturen:
    1. Tik op Een bericht versturen.
    2. Voer uw onderwerp en bericht in. Onderwerp is vereist om het bericht te versturen.
    3. Tik op Versturen

Stappen (Stamboom Lite)

Stamboom Lite toont u wie gegevens toegevoegd heeft. U kunt geen contactgegevens of de optie om een bericht te sturen zien. Gebruik daarvoor de volledige website.

Aanverwante artikelen

Hoe kan ik iemand blokkeren zodat die persoon me geen berichten kan sturen?
Hoe verwijder ik een bericht in FamilySearch?
Familierelatie bekijken: hoe schakel ik de optie om te zien hoe ik aan andere gebruikers verwant ben in of uit?