Voit palauttaa FamilySearch-käyttäjätilisi unohtuneen käyttäjätunnuksen tai asettaa uuden salasanan unohtuneen tilalle käyttämällä mitä tahansa käyttäjätiliisi linkitettyä vaihtoehtoa:

• Matkapuhelinnumerosi
  • Sähköpostiosoitteesi

Voit palauttaa FamilySearch-käyttäjätilisi käyttäjätunnuksen tai asettaa uuden salasanan, jos olet aktivoinut käyttäjätilisi. Mikäli käyttäjätiliäsi ei ole aktivoitu, ota yhteys FamilySearch-tukeen.

Vaiheet (verkkosivusto)

1. Napsauta FamilySearch-verkkosivuston oikeassa yläkulmassa kohtaa Kirjaudu sisään.
  2. Tee jokin seuraavista riippuen siitä, oletko unohtanut käyttäjätunnuksesi, salasanasi vai molemmat.
    • Vain käyttäjätunnus: Napsauta salasanakentän alla olevaa kohtaa käyttäjätunnuksen.
    • Vain salasana: Napsauta salasanakentän alla olevaa kohtaa salasanan.
    • Molemmat: Napsauta salasanakentän alla olevaa kohtaa käyttäjätunnuksen. Napsauta sitten seuraavassa näytössä valintaruutua En muista salasanaani.
  3. Valitse palautuskeino rekisteröitymisen yhteydessä antamiesi tietojen perusteella.
    • Matkapuhelin: Anna matkapuhelinnumerosi. Vahvistuskoodi lähetetään siihen numeroon. Kirjoita vahvistuskoodi annettuun kenttään ja napsauta Jatka.
    • Sähköpostiosoite: Anna sähköpostiosoitteesi. Saat sähköpostiviestin, jossa on kaikki kyseiseen sähköpostitiliin yhdistetyt käyttäjätunnukset. Avaa sähköpostiviesti ja napsauta haluamaasi käyttäjätunnusta.
  4. Se, mitä tapahtuu, riippuu siitä, mitä ilmoitit unohtaneesi:
    • Vain käyttäjätunnus: Ilmaantuu kirjautumissivu, jossa käyttäjätunnuksesi on täytetty automaattisesti. Voit nyt kirjoittaa salasanasi ja kirjautua sisään. Tai jos huomaat unohtaneesi myös salasanasi, napsauta salasana ja aseta uusi salasana.
    • Vain salasana: Ilmaantuu uuden salasanan asettamisvaihtoehto.
    • Molemmat: Ilmaantuu uuden salasanan asettamisvaihtoehto. Käyttäjätunnuksesi ilmaantuu näytölle.
  5. Vaihda tarvittaessa salasanasi:
    1. Anna uusi salasana.
    2. Vahvista uusi salasana.
    3. Napsauta Palauta.

Vaiheet (mobiilisovellukset)

1. Käynnistä joko Family Tree tai Muistot-mobiilisovellus.
  2. Napauta Kirjaudu sisään.
  3. Jos olet unohtanut käyttäjätunnuksesi tai salasanasi, napauta Ohje.
  4. Tee jokin seuraavista riippuen siitä, oletko unohtanut käyttäjätunnuksesi, salasanasi vai molemmat.
    • Vain käyttäjätunnus: Napauta Unohditko käyttäjätunnuksesi?
    • Vain salasana: Napauta Unohditko salasanasi?
    • Molemmat: Napauta Unohditko käyttäjätunnuksesi? Napauta sitten seuraavassa näytössä valintaruutua Olen unohtanut myös salasanani.
  5. Valitse palautuskeino rekisteröitymisen yhteydessä antamiesi tietojen perusteella.
    • Matkapuhelin: Anna matkapuhelinnumerosi. Vahvistuskoodi lähetetään siihen numeroon. Kirjoita vahvistuskoodi annettuun kenttään ja napauta Jatka.
    • Sähköpostiosoite: Anna sähköpostiosoitteesi. Saat sähköpostiviestin, jossa on kaikki kyseiseen sähköpostitiliin yhdistetyt käyttäjätunnukset. Avaa sähköpostiviesti ja napauta haluamaasi käyttäjätunnusta.
  6. Se, mitä tapahtuu, riippuu siitä, mitä ilmoitit unohtaneesi:
    • Vain käyttäjätunnus: Ilmaantuu kirjautumissivu, jossa käyttäjätunnuksesi on täytetty automaattisesti. Voit nyt kirjoittaa salasanasi ja kirjautua sisään. Tai jos huomaat unohtaneesi myös salasanasi, napauta salasana ja aseta uusi salasana.
    • Vain salasana: Ilmaantuu uuden salasanan asettamisvaihtoehto.
    • Molemmat: Ilmaantuu uuden salasanan asettamisvaihtoehto. Käyttäjätunnuksesi ilmaantuu näytölle.
  7. Vaihda tarvittaessa salasanasi:
    1. Anna uusi salasana.
    2. Vahvista uusi salasana.
    3. Napauta Palauta.

Vaiheet (Family Tree Lite)

1. Siirry Family Tree Lite -sivustolle.
  2. Jos muistat käyttäjätunnuksesi, kirjoita se ja napsauta Kirjaudu sisään. Jos olet unohtanut käyttäjätunnuksesi, voit palauttaa sen:
    1. Napsauta Unohditko käyttäjätunnuksen?
    2. Valitse käyttäjätilillesi saatavana oleva palautusvaihtoehto.
      • Matkapuhelin: Anna matkapuhelinnumerosi. Vahvistuskoodi lähetetään siihen numeroon. Kirjoita vahvistuskoodi annettuun kenttään ja napsauta Jatka.
      • Sähköpostiosoite: Anna sähköpostiosoitteesi. Saat sähköpostiviestin, jossa on kaikki kyseiseen sähköpostitiliin yhdistetyt käyttäjätunnukset. Avaa sähköpostiviesti ja napsauta haluamaasi käyttäjätunnusta.
  3. Jos olet unohtanut salasanasi, voit asettaa uuden salasanan:
    1. Napsauta Unohditko salasanan?
    2. Anna käyttäjätunnuksesi.
    3. Napsauta Jatka.
    4. Vastaa turvakysymyksiin ja napsauta Lähetä vastaukset.
    5. Valitse joko matkapuhelin- tai sähköpostivaihtoehto.
    6. Napsauta Jatka.
    7. Saat viestin, jossa on uuden salasanan asettamisvaihtoehto. Avaa viesti ja napsauta Vaihda salasana.
    8. Kirjoita uusi salasana ja vahvista se.
    9. Napsauta Vaihda salasana.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Kuinka pyydän vahvistuskoodin lähettämistä uudelleen FamilySearch-käyttäjätilini aktivoimiseksi?
Kuinka pyydän, että FamilySearch lähettää uudelleen vahvistussähköpostiviestin käyttäjätililleni?