Kuinka muutan keskeisiä tietoja Family Treessä?

Family Treessä voit oikaista henkilön nimen, sukupuolen tai tapahtumatiedot riippumatta siitä, oletko itse lisännyt ne.

Family Tree on avoin, yhteistyönä tehtävä ympäristö. Muutoksesi näkyvät muutoshistoriassa yhdessä yhteyshenkilön tunnisteesi ja sinua koskevien yhteydenottotapojen kanssa. Kuka tahansa käyttäjä, myös sinä, voi peruuttaa muutokset.

Ennen kuin aloitat

• Keskity oikeellisuuteen. Tee muutoksia, jotka tekevät henkilön profiilista paikkansapitävämmän.
  • Valmistaudu selittämään tekemäsi muutokset ja, milloin se on mahdollista, liittämään lähteitä.
  • Ennen korjauksen tekemistä voisit ottaa yhteyttä käyttäjään, joka teki viimeisen muutoksen. Löydät yhteystiedot napsauttamalla käyttäjän nimeä ja napsauttamalla sitten Viesti.
  • Muut Family Treen käyttäjät voivat katsella tätä profiilia. (Voit nähdä, kuinka monta on katselemassa, kun teet korjauksen.) Käyttäjät, jotka katsovat profiilia, saavat sähköpostiviestin, kun teet muutoksen. Muut käyttäjät voivat ottaa sinuun yhteyttä keskustellakseen muutoksestasi.

Vaiheet (sivusto)

1. Kirjaudu FamilySearchiin ja napsauta Family Tree. Napsauta sitten Sukupuu.
  2. Etsi henkilö, jonka tietoja haluat parantaa.
  3. Napsauta henkilön nimeä. Napsauta ponnahdusikkunassa henkilön nimeä uudelleen.
  4. Napsauta Tiedot-välilehteä.
  5. Napsauta muokattavan tiedon kohdalla Muokkaa-kuvaketta .
  6. Käy läpi lähteet ja perustelu. Jatka vain, jos tekemäsi muutos tekee tiedoista tarkemmat.
  7. Kun muokkaat nimeä, valitse asianmukainen kieli nimikenttien yläpuolella olevasta kentästä.
  8. Tee muutokset.
    • Jos tietojen poistamisvaihtoehto on käytettävissä, Poista-painike näkyy vasemmalla puolella. Löydät sen vierittämällä sivua.
  9. Jos muutat päivämäärää tai paikkaa, valitse vakiomuotoinen päivämäärä tai paikannimi. Jos sopivaa vakiomuotoista osumaa ei ole saatavana, valitse kirjoittamasi teksti.
  10. Anna perustelu. Selitä, miksi tieto on oikein. Jos olemassa oleva perustelu pätee, jätä olemassa oleva selitys ja lisää omat huomiosi.
  11. Napsauta Tallenna.

Suosittelemme, että päivität verkkosivun tallennettuasi muutokset.

Vaiheet (mobiilisovellus)

1. Siirry sen henkilön henkilösivulle, jonka tietoja haluat oikaista.
  2. Napauta kohtaa Tiedot.
  3. Napauta Keskeiset tiedot -osuudessa tietoa, jonka haluat muuttaa.
  4. Napauta Muokkaa.
  5. Käy läpi lähteet ja perustelu. Jatka vain, jos tekemäsi muutos tekee tiedoista tarkemmat.
  6. Muokkaa tietoja ja valitse Jatka.
    • Jos voit poistaa tietoja, näet alaosassa Poista-vaihtoehdon.
  7. Anna perustelu. Selitä, miksi tieto on oikein. Jos olemassa oleva perustelu pätee, jätä olemassa oleva selitys ja lisää omat huomiosi.
  8. Napauta Tallenna

Vaiheet (Family Tree Lite)

1. Napauta Perhe-näytöllä sen henkilön nimeä, jonka tietoja haluat oikaista.
  2. Napauta tietoa, jonka haluat muuttaa, ja napauta Muokkaa.
  3. Käy läpi perustelu. Jatka vain, jos tekemäsi muutos tekee tiedoista tarkemmat.
  4. Muokkaa tietoja.
    • Jos voit poistaa tietoja, näet alaosassa Poista-vaihtoehdon.
  5. Anna perustelu. Selitä, miksi tieto on oikein. Jos olemassa oleva perustelu pätee, jätä olemassa oleva selitys ja lisää omat huomiosi.
  6. Napauta Tallenna

Kun olet valmis

Aina kun se on mahdollista, liitä lähteitä näyttääksesi, mistä löysit tietosi.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Family Treessä olevalla henkilöllä on väärä puoliso
Kuinka korjaan vanhemman ja lapsen välisiä sukulaisuussuhteita Family Treessä?
Kuinka korjaan henkilön tietueeseen merkityn sukupuolen Family Treessä?
Miten kirjoitan päivämäärät ja paikat sukupuuhun?
Kuinka lisään lyhyen kuvauksen elämästä, keskeiset tiedot ja muita tietoja Family Treehen?
Kuinka syötän esivanhempani nimen, jos se muuttuu?
Kuinka korjaan muita tietoja Family Treessä?