Kuinka lisään vanhemmille lapsipuolia tai adoptio- tai sijoitettuja lapsia Family Treessä?

Voit laittaa henkilölle useammat kuin yhdet vanhemmat, kuten biologiset ja adoptiovanhemmat. Yksi keino on lisätä lapsi vanhemman tietueeseen.

Vaiheet (verkkosivusto)

1. Kirjaudu FamilySearchiin ja napsauta Family Tree.
  2. Siirry lapseen napsauttamalla Etsi. Pane merkille tunniste.
  3. Käytä Etsi-toimintoa jälleen löytääksesi isän tai äidin. Napsauta hakutuloksista vanhemman kohdalla, niin esiin tulee yhteenvetokortti.
  4. Napsauta Henkilö.
  5. Jos Tiedot-osaa ei näy, napsauta Tiedot-välilehteä.
  6. Vieritä kohtaan Perheenjäsenet.
  7. Kohdan Puolisot ja lapset alla napsauta Lisää lapsi.
  8. Napsauta Tunnisteen perusteella, ja kirjoita lapsen tunniste.
  9. Napsauta Seuraava.
  10. Tarkastele mahdollisia osumia.
  • Napsauta Lisää osuma.
  • Kun käytät hausta saatuja tietoja lisätäksesi lapsen tietueen Family Treehen, napsauta Luo henkilö.

Vaiheet (mobiilisovellus)

1. Family Treen mobiilisovelluksessa napauta oikealla ylhäällä olevaa hakukuvaketta.
  2. Etsi lapsi ja pane merkille tunnus.
  3. Suorita haku jälleen löytääksesi isän tai äidin.
  4. Napauta hakutuloksissa vanhemman kohdalla, niin esiin tulee Tiedot-sivu.
  5. Napauta Puolisot.
  6. Vieritä alaosaan ja napauta Lisää lapsi.
  7. Napauta Lisää tunnisteen perusteella ja kirjoita lapsen tunniste. iOS-laitteissa napauta Elävä tai Kuollut
  8. Napauta Jatka.
  9. Android-laitteissa napauta valitaksesi kohdan Elävä tai Kuollut. Napauta Jatka.
  10. Tarkastele mahdollisia osumia.
  • Napauta Lisää tai Lisää osuma.
  • Luo henkilö napauttamalla Lisää tämä henkilö tai Lisää.

Vaiheet (Family Tree Lite)

1. Kun olet kirjautuneena Family Tree Liteen, siirry lapsen henkilösivulle. Pane merkille tunniste.
  2. Napsauta yläpalkissa olevaa hakukuvaketta.
  3. Kirjoita hakuehdot tai napsauta kohtaa Tunniste, jos tiedät isän tai äidin tunnisteen. Sinun on lisättävä manuaalisesti tavuviiva ja käytettävä isoja kirjaimia tunnuksessa.
  4. Napsauta kohtaa Etsi.
  5. Napsauta hakutuloksista vanhemman kohdalla, niin esiin tulee henkilösivu.
  6. Napsauta vanhemman nimen alla olevaa kohtaa Näytä perhe.
  7. Kohdan Puolisot ja lapset alla napsauta Lisää lapsi.
  8. Kirjoita hakuehdot tai jos tiedät lapsen tunnisteen, napsauta Etsi tunnisteen perusteella.
  9. Napsauta Seuraava.
  10. Tarkastele mahdollisia osumia.
    • Napsauta Lisää henkilö.
    • Kun käytät hausta saatuja tietoja lisätäksesi lapsen tietueen Family Treehen, napsauta Luo henkilö.

Lisävaihe

Kun linkität lapsen useampaan kuin yhteen pariin vanhempia, valitse sukulaisuussuhdetyyppi kuhunkin pariin vanhempia.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Kuinka lisään lapselle isä- tai äitipuolen tai adoptio- tai sijaisvanhemmat Family Treessä?
Kuinka täsmennän Family Treessä sukulaisuussuhteet, joihin liittyvät biologiset, adoptio- tai sijaisvanhemmat tai isä- ja äitipuoli?