Kuinka liitän historiallisen asiakirjan Family Treessä olevaan henkilöön?

Liitä historiallisia asiakirjoja lähteeksi Family Treessä olevien esivanhempiesi tietoihin käyttämällä lähdelinkitintä.

Vaiheet (verkkosivusto)

1. Kirjaudu FamilySearchiin
    2. Napsauta sivun yläreunassa kohtaa Hae
    3. Napsauta Asiakirjat
    4. Anna hakuehtosi ja napsauta kohtaa Hae
    5. Napsauta sinua kiinnostavaa hakutulosta.
    6. Napsauta Liitä Family Treehen. (Liitetty Family Treessä henkilöön [nimi] osoittaa, onko asiakirja jo liitetty lähteeksi.)
    7. Etsi esivanhempasi nimi kohdasta ”Historialuettelo” tai ”Mahdolliset osumat”. Napsauta painiketta Valitse.
      • Jos osumaa ei näy, hae tunnisteen perusteella ja napsauta Oikein.
      • Ellet tiedä tunnistetta, palaa edelliselle sivulle napsauttamalla selaimesi takaisin-painiketta. Voit yrittää liittää tietueen uudelleen, kun sinulla on tarvittavat tiedot.
    8. Kun lähdelinkitin avautuu, näet kaksi saraketta. Vasemmalla on tiedot historiallisesta aikakirjasta. Oikealla on tiedot Family Treestä. Jos historiallisen asiakirjan tiedot vastaavat oikealla olevaa henkilöä, napsauta Lisää. Kirjoita selitys ja napsauta kohtaa Liitä.
      • Näet pienen avattavan valikon, jos historiallisessa asiakirjassa olevat tiedot vastaavat useampaa kuin yhtä henkilöä. Napsauta valikkoa, niin näet nimiluettelon. Valitse kaikki soveltuvat kohdat.
      • Jos historiallisen asiakirjan tiedot eivät koske esivanhempaasi, napsauta Ei sama henkilö. Kirjoita selitys ja napsauta Tallenna.
      • Jos et ole varma, napsauta Peruuta.
    9. Jos lähdelinkitin yhdisti asiakirjan muihin perheenjäseniin, kunkin perheenjäsenen viereen ilmestyy Vertaa-linkki. Napsauta Vertaa ja jatka kuten edellä kunkin perheenjäsenen kohdalla.
      • Jotkin asiakirjat sisältävät tietoja henkilöstä, jota ei tällä hetkellä ole linkitetty perheeseen. Napsauta Lisää luodaksesi uuden henkilön Family Treehen.

Vaiheet (mobiilisovellus)

1. Avaa Family Treen mobiilisovellus.
    2. Napauta Hae historiallisista asiakirjoista
      • Apple iOS: Napauta näytön oikeassa alakulmassa olevaa kohtaa Lisää. Napauta avautuvassa valikossa kohtaa Hae historiallisista asiakirjoista
      • Android: Napauta näytön ylälaidassa olevaa kohtaa, jossa on 3 valikkoriviä. Napsauta avautuvassa valikossa kohtaa Hae historiallisista asiakirjoista
    3. Anna hakuehtosi ja napauta kohtaa Hae
    4. Napauta sinua kiinnostavaa hakutulosta.
    5. Napauta Liitä Family Treehen tai Tarkastele ja liitä asiakirja. Jos näet ”Liitetty Family Treessä henkilöön [nimi]” tai ”Liitetty henkilöön [nimi]”, asiakirja on jo liitetty lähteeksi.
    6. Etsi esivanhempasi nimi kohdasta ”Historialuettelo” tai ”Mahdolliset osumat”. Napauta Valitse.
      • Jos osumaa ei näy, hae tunnisteen perusteella ja napauta Oikein.
      • Jos et tiedä tunnistetta, jatka tutkimista, kunnes sinulla on tarpeeksi tietoja jatkaaksesi.
    7. Kun lähdelinkitin avautuu, näet kaksi saraketta. Vasemmalla on tiedot historiallisesta aikakirjasta. Oikealla on tiedot Family Treestä. Jos historiallisen asiakirjan tiedot vastaavat oikealla olevaa henkilöä, napauta Lisää. Kirjoita selitys ja napauta kohtaa Liitä.
      • Näet pienen avattavan valikon, jos historiallisessa asiakirjassa olevat tiedot vastaavat useampaa kuin yhtä henkilöä. Napauta valikkoa, niin näet nimiluettelon. Valitse kaikki soveltuvat kohdat.
      • Jos historiallisen asiakirjan tiedot eivät koske esivanhempaasi, napauta Ei sama henkilö. Kirjoita selitys ja napauta kohtaa Tallenna.
      • Jos et ole varma, napauta Peruuta.
    8. Jos lähdelinkitin yhdisti tietueen muihin perheenjäseniin, kunkin perheenjäsenen viereen ilmestyy Vertaa-linkki. Napauta Vertaa ja jatka kuten edellä kunkin perheenjäsenen kohdalla.
      • Jos asiakirjassa on tietoja henkilöstä, jota ei tällä hetkellä ole linkitetty oikealla olevaan perheeseen, napauta Lisää ja saata loppuun menettely luodaksesi uuden henkilön Family Treehen.

Vaiheet (Family Tree Lite)

Et voi hakea ja liittää historiallisia asiakirjoja käyttämällä Family Tree Litea. Käytä sen sijaan normaalia FamilySearchin verkkosivustoa tai mobiilisovellusta.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Kuinka liitän lähteen lähdelaatikosta?
    Saa kaikki irti haustasi: Hae asiakirjoja -sivun ymmärtäminen