Kuinka poistan kaikki internet-selaimeni tallentamat evästeet ja väliaikaiset tiedostot?

Ajan mittaan suuri väliaikaisten tiedostojen ja evästeiden välimuisti kerttyy ja voi aiheuttaa ongelmia käyttäessäsi FamilySearchin verkkosivustoa.

• Tietokone luo automaattisesti väliaikaisen tiedoston aina kun avaat verkkosivun. Selain tallentaa nämä väliaikaiset tiedostot, jotta se voi palata niihin nopeasti.
  • Evästeet ovat pieniä koodikappaleita, joita FamilySearch ja muut verkkosivustot tallentavat tietokoneellesi. Evästeiden avulla FamilySearch voi mukauttaa käyttökokemustasi puolestasi.Lisää tietoa FamilySearchin evästeistä on FamilySearchin aloitussivun alaosassa ja napsauta Evästeasetukset.

Tyhjennä välimuistisi tai evästeesi näissä tilanteissa:

• Tietokoneesi ei reagoi nopeasti eikä tehokkaasti.
  • FamilySearchin tiedot näkyvät huonosti tai eivät lainkaan.

Vaiheet (verkkosivusto)

Jos tyhjennät kaikki evästeet, se voi vaikuttaa pääsyysi muille verkkosivustoille. Kokeile ensin näitä ohjeita:

1. Varmista, että käytät tuettua internetselainta.
  2. Poista vain FamilySearchin käyttämät evästeet.
    1. Mene osoitteeseen https://FamilySearch.org/cookies.
    2. Kun viesti Nollaa evästeesi? ilmestyy, napsauta Kyllä.
  3. Jos ongelmia yhä ilmenee, tyhjennä kaikki väliaikaiset tiedostosi ja evästeesi. Käynnistä sitten tietokoneesi uudelleen. Etsi verkosta ohjeita omalle selaimellesi.
  4. Jos sinulla on yhä ongelmia, poista automaattinen täydennyshistoriasi.Hae verkosta ohjeita omaan selaimeesi.
  5. (Valinnainen) Palauta evästeasetuksesi FamilySearchissa.

Vaiheet (mobiilisovellukset)

FamilySearchin mobiilisovelluksissa ei käytetä evästeitä.

Jos käytät FamilySearch.org verkkosivustoa mobiililaitteella selaimen kautta, voit poistaa selaimen evästeet.

Vaiheet (Family Tree Lite)

Family Tree Litessa ei ole vaihtoehtoa poistaa evästeitä.

Vianmääritysvinkkejä

Monissa Internet-selaimissa voit poistaa väliaikaisia tiedostoja ja evästeitä, kun painat näitä kolmea näppäimistönäppäintä samanaikaisesti:

• Ctrl+Shift+Del (Windowsin käyttäjät).
  • Cmd+Shift+Del (Mac-käyttäjät).

Jokainen selain käsittelee tätä yhdistelmää hieman eri tavalla.

Safarin (MAC OS Sonoma - nykyinen versio) käyttäjät voivat toimia seuraavasti:

1. Napsauta näytön vasemmassa yläkulmassa Safari.
  2. Siirry näkyviin tulevassa valikossa kohtaan Tyhjennä historia. Huomaa: Vanhemmassa Mac OS -versiossa osoita Asetukset.
  3. Napsauta avautuvassa ikkunassa Tietosuoja-välilehteä.
  4. Napsauta painiketta Hallitse verkkosivuston tietoja.
  5. Napsauta avautuvassa ponnahdusikkunassa kohtaa Poista nyt.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Mitkä internetselaimet ovat yhteensopivia?
Kuinka asetan evästeasetuksiani?