Hvordan ændrer jeg status fra afdød til levende i Family Tree?

Beskyttelse af enkeltpersoners og familiers privatliv er en høj prioritet på FamilySearch.

Processen med at ændre status på en optegnelse i Family Tree fra afdød til levende virker forskelligt afhængig af, om du er bidragyder, og hvor mange bidragydere der er. Når du ændrer optegnelsen fra afdød til levende, flyttes optegnelsen til en brugers private rum. Hvis du er den eneste bidragyder, flytter personen ind i dit private rum. Hvis du ikke er bidragyder, eller optegnelsen har flere bidragydere, er processen mere kompliceret.

Medlemmer af Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige kan sommetider se en levende person som afdød. Hvis I kommer ud for en af disse situationer, så kontakt os:

• Personens medlemsoptegnelse i Kirken var forkert markeret som afdød.
  • Udførelse af tempelordinancer markerede fejlagtigt personen som afdød.

Før du begynder

Sørg for, at dine kontoindstillinger indeholder en gyldig e-mailadresse eller et gyldigt telefonnummer. Begge dele kan være en hjælp i processen med at ændre personens status. Hvis du bruger en tablet, foreslår vi, at du bruger mobilappen Family Tree i stedet for hjemmesiden.

Trin (internetside)

Hvis du er den eneste bidragyder:

1. Naviger til personsiden for den person, der lever.
  2. Klik på Detaljer.
  3. Vælg Rediger i afsnittet Livsbegivenheder ved siden af den angivne dødsdato.
  4. Klik i det felt, der kommer frem, på cirklen med navnet Levende.
  5. Indtast, hvordan du ved, at personen stadig er i live.
  6. Klik på Gem.

Ordet »Levende« vises nu i feltet Død, og banneret Privat person står øverst på personsiden. Optegnelsen er nu kun synlig for dig.

Hvis du ikke er den eneste bidragyder:

1. Naviger til personsiden for den person, der lever.
  2. Klik på Detaljer.
  3. Vælg Rediger i afsnittet Livsbegivenheder ved siden af den angivne dødsdato.
  4. Klik i det felt, der kommer frem, på cirklen med navnet Levende.
  5. Indtast, hvordan du ved, at personen stadig er i live.
  6. Klik på Gem.
  7. Indtast en forklaring til systemadministratoren for at gennemgå din anmodning. Oplys venligst disse oplysninger:
    • Dit slægtskabsforhold til personen, der undersøges.
    • Og hvordan du ved, at personen er i live.
    • Hvis det er muligt, så den levende persons nuværende fysiske adresse.
  8. Klik på Indsend.

En anmodning går nu til FamilySearch Support. En systemadministrator gennemgår din anmodning og foretager passende handlinger.

Trin (mobilapp)

Hvis du er den eneste bidragyder:

1. Naviger til personsiden for den person, der lever.
  2. Tap på Detaljer.
  3. Tap i afsnittet Livsbegivenheder på dødsdatoen.
  4. Tap længst til højre på skærmen på Rediger.
  5. Afhængig af din enhed tapper du på enten cirklen eller rektanglet med navnet Levende.
  6. Indtast, hvordan du ved, at personen stadig er i live.
  7. Tap på Gem.

Ordet »Levende« vises nu i feltet Død, og banneret Privat person står øverst på personsiden. Optegnelsen er nu kun synlig for dig.

Hvis du ikke er den eneste bidragyder:

1. Naviger til personsiden for den person, der lever.
  2. Tap på Detaljer.
  3. Tap i afsnittet Livsbegivenheder på dødsdatoen.
  4. Tap længst til højre på skærmen på Rediger.
  5. Afhængig af din enhed tapper du på enten cirklen eller rektanglet med navnet Levende.
  6. Indtast, hvordan du ved, at personen stadig er i live.
  7. Tap på Gem.
  8. Indtast en forklaring til den systemadministrator, der kan gennemgå din anmodning. Oplys venligst disse oplysninger:
    • Dit slægtskabsforhold til personen, der undersøges.
    • Hvordan du ved, at personen er i live.
    • Hvis det er muligt, så den levende persons nuværende fysiske adresse.
  9. Klik på Indsend.

En anmodning går nu til FamilySearch Support. En systemadministrator gennemgår din anmodning og foretager passende handlinger.

Trin (Family Tree Lite)

Hvis du er den eneste, der bidrager med oplysninger:

Naviger til personsiden for den person, der lever.

1. Klik på dødsdato og klik derefter på Rediger.
  2. Klik på cirklen med navnet Levende.
  3. Indtast, hvordan du ved, at personen stadig er i live.
  4. Klik på Gem.

Ordet »Levende« vises nu i feltet Død, og banneret Privat person står øverst på personsiden. Optegnelsen er nu kun synlig for dig.

Hvis du ikke er den eneste bidragyder:

1. Naviger til personsiden for den person, der lever.
  2. Klik på dødsdato og klik derefter på Rediger.
  3. Klik på cirklen med navnet Levende.
  4. Indtast, hvordan du ved, at personen stadig er i live.
  5. Klik på Gem.
  6. Indtast en forklaring til den systemadministrator, der kan gennemgå din anmodning. Oplys venligst disse oplysninger:
    • Dit slægtskabsforhold til personen, der undersøges.
    • Hvordan du ved, at personen er i live.
    • Hvis det er muligt, så den levende persons nuværende fysiske adresse.
  7. Klik på Indsend.

En anmodning går nu til FamilySearch Support. En systemadministrator gennemgår din anmodning og foretager passende handlinger.

Samarbejde med en systemadministrator

Administratoren kan kontakte dig for at bede om den levende persons fysiske adresse. Adressen hjælper administratoren med at bekræfte personens status som levende.

Hvis administratoren foretager denne opdatering, og du ikke længere kan se personens optegnelse i Family Tree, kan du tilføje personen.